ANĐA POSTALA PROFESORKA: Evo šta će predavati, a nije gluma
Foto: Profimedia

Šta ona zna o tome

ANĐA POSTALA PROFESORKA: Evo šta će predavati, a nije gluma

Pop kultura -

Američka glumica i specijalna izaslanica Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice Anđelina Džoli-Pit imenovana je za gostujućeg profesora Londonske škole ekonomije (LSE), saopštio je taj londonski univerzitet.

Džoli-Pit je jedna od četiri novoimenovana gostujuća profesora koji će doprineti programu novog mastera o ženama, miru i bezbednosti koji ima za cilj promovisanje rodne radnovpravnosti i pružanje pomoći ženama koje su ugrožene u sukobima širom sveta, preneli su britanski mediji.

"Oduševljena sam uvođenjem ovog programa. Nadam se da će i druge univerzitetske institucije slediti taj primer, jer je od vitalnog značaja da proširimo debatu o načinu na koji treba unaprediti prava žena i okončati nekažnjivost zločina koji nesrazmerno pogađaju žene, kao što je seksualno nasilje u sukobima", saopštila je Džoli-Pit.

Među imenovanim gostujućim profesorima LSE je i bivši britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg, koji je 2010. sa Anđelinom Džoli-Pit pokrenuo inicijativu u cilju prečavanja seksualnog nasilja u sukobima.

Gostujući profesori će držati predavanja, učestvovati u radionicama i javnim događajima, saopštila je LSE, dodavši da će studenti od avgusta moći da se upišu na program te škole posvećen ženama, miru i bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track