ATELJE 212 ZAVIJEN U CRNO: Marinka smo čuvali kao dragulj, ta bolest je tako strašna!
Foto: Dragan Kadić, Atelje 212, Nebojša Mandić

Tuga do neba

ATELJE 212 ZAVIJEN U CRNO: Marinka smo čuvali kao dragulj, ta bolest je tako strašna!

Pop kultura -
Prijatelji i kolege sa tugom i nevericom primili su vest o smrti glumca Marinka Madžgalja koji je preminuo danas posle teške bolesti, u 37. godini.

Glumica Dara Džokić rekla je da je Atelje 212 ponovo zavijen u crno. ''Pre pet minuta sam videla na društvenim mrežama. Nisam ni znala. Potpuno sam u šoku. Naša kuća je ponovo zavijena u crno. Atelje je sada izgubio Marinka u 37. godini...'', rekla je Džokić.

Navodeći da je Madžgalj bio veliki glumac, u uzletu, ona je istakla da se takav talenat retko pojavljuje. ''Osim toga takav drug, takav prijatelj. Mi smo ga svi prihvatili i zavoleli kao da je sa nama 20, 30 godina, a relativno je skoro došao u Atelje pre pet-šest godina. Tako smo ga čuvali, kao dragulj. Ta bolest je toliko strašna'', rekla je Džokićeve.

Glumac Nebojša Ilić rekao je da oseća veliku tugu i da nista drugo ne moze da kaze. Od Madžgalja su se putem tvitera oprostili i Vlado Georgijev i Ivana Peters. ''Dragi Marinko Madžgalj. Pretužno. Prerano si nas napustio. Počivaj u miru. Neka ti je laka zemlja'', napisao je Georgijev. Pevačica Ivana Peters na Tviter nalogu napisala je:"'Toliko sam se nadala. Zanemela sam... Moje saučesće porodici".

Madžgalj je rođen 1978. godine u Kotoru, a glumu je diplomirao u klasi profesorke Gordane Marić na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, saopštio je Atelje 212.

Odajući posebnu počast našem dragom Marinku Madžgalju, večeras, 26.marta u 19.45 sati, pred početak predstave "Kafa u cigarete - Pozdrav iz Beograda, Mie Knežević, ansambl Ateljea 212 i svi zaposleni oprostiće se minutom ćutanja zajedno sa publikom od dragog kolege, poznatog glumca koji je tako prerano otišao, ostavivši zauvek neizbrisiv trag u našim srcima, u svakom osmehu i aplauzu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track