BACILI STE 500 EVRA A DA NISTE NI ZNALI: Pogledajte gde se krije zarada
Foto: Profimedia

Nov način pribavljanja novca

BACILI STE 500 EVRA A DA NISTE NI ZNALI: Pogledajte gde se krije zarada

Pop kultura -
Mali rudnik se nalazi u zlatnim i srebrnim folijama koje oblažu unutrašnjost svake kutije "nikotinskih štapića"

Svi pušači imaju istu naviku - kada kupe novu paklicu, bacaju omot i foliju koja prekriva cigarete. Sada im svakako neće biti svejdeno kada saznaju da su zbog te navike bacanja folije, zapravo mogli da zarade dosta novca.

Pušači su se pomamili po društvenim mrežama i forumima, raspitujući se gde i kako mogu da zarade.

"Letos sam prodala 4 kg srebrne folije po ceni od 5 evra za kilogram, ovi sad za ovu godinu opet otkupljuju u CCL preradu za 140 evra", iskustva su M.S. sa jednog od foruma.

Ukoliko vam zatraže foliju ili vidite da je neko skuplja, nemojte se iznenaditi. Pušači, a i oni koji su u njihovom okruženju su masovno počeli da skupljaju foliju, za svaki slučaj, ako se neko ponudi da im otkupi.

"Mojima uglavnom ostane čitav onaj donji deo da kažem sa tela kutije, uglavnom se nerviraju kad im iz fore skinem pre nego što dovrše paklicu. Mogla bih to da ti lagerujem na određeni period, ne znam koliko su i hitne kesice", ponudila se M.M. na istom forumu.

Internet su preplavili ovakvi oglasi putem kojih je moguće prodati te papiriće na kilogram, i tako od svoje loše navike, zaraditi čak 140 evra po kilogramu.

Otkupljuju se jedino alu srebrne i zlatne folije, odnosno ne mogu PVC folije. One mogu biti zgužvane i pocepane, ali nikako ne smeju biti natopljene hemikalijama.

Određene grupe ograničavaju jednog kupca na kilogram folije, ali se kod drugih može dogovoriti. Kako se u Srbiji vrlo brzo pročulo za ovaj biznis, za sada se teško može naći neko kome su potrebne, ali se najavljuje akcija ponovo od maja meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track