BEBA LONČAR ISKRENO: I dalje me zovu devojko mala

Filmska diva bivše Jugoslavije

BEBA LONČAR ISKRENO: I dalje me zovu devojko mala

Pop kultura -

Čuvena pesma koju peva Đuza danas pripada Nini. Sad će i njoj to da sviraju kad uđe u kafanu, kao meni nekada, kaže čuvena Sonja Ilić

Jedna od retkih domaćih glumica koja je napravila svetsku karijeru Desanka Beba Lončar (75) bila je preksinoć specijalna gošća na premijeri mjuzikla „Ljubav i moda“.Čuvena Sonja Ilić iz istoimenog filma reditelja Ljubomira Radičevića, koja je zbog svoje lepote nekada bila san svakog tinejdžera u Jugoslaviji, s osmehom je odgovarala na mnogobrojna pitanja novinara i publike.Dobra deca- Predstava mi se mnogo dopala. Želim im dug život. Nisam poznavala ovu decu, ali su napravili sjajan posao. Kad mogu Amerikanci da snimaju jedan „La La Land“, što ne bismo mogli mi Srbi „Ljubav i modu“ - rekla je Beba, koja je juče proslavila rođendan.

Glumica kaže da je zbog ove premijere ponovo bila u centru medijske pažnje.- Pisalo se o meni u medijima kao da ja igram u predstavi, a nemam veze s tim (smeh). Film je snimljen skoro pre 60 godina. Ne bi bio štos da se ja pojavim na sceni. „Devojko mala“ koju je otpevao Đuza Stojiljković danas pripada Nini Janković. Sad će i njoj kad uđe u kafanu da sviraju kao meni nekada tu pesmu i „Jedna mala dama šeta uvek sama“ - objašnjava Lončareva.Beba se već više od tri decenije ne bavi glumom, a sreću je, nakon burnog razvoda u Italiji od supruga Dikana Radeljaka, s kojim ima sina Lea, našla u svom rodnom gradu i na Dorćolu.

Drugo vreme i okolnosti

- Sve je bilo u svoje vreme... Šezdesete godine bile su drugi vek, druge okolnosti. Na njih danas gledam kao na doba kad sam bila adolescent i učenica gimnazije. Bila sam naturščik i sve mi se to činilo zabavno - zaključila je glumica.

Nina o koleginiciBEBA JE LEPOTICA IZ BAJKENina Janković je nakon premijere srela Bebu Lončar, koja je pre nje na filmu odigrala lik manekenke Sonje Ilić.- Drago mi je što sam je upoznala. I dan-danas je prelepa i zrači nekom dobrotom i lepotom. Stvarno je kao iz bajke. Mjuzikl „Ljubav i moda“ joj se veoma dopao - objasnila je Nina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track