BEOGRADSKI SINDIKAT NAPRAVIO ZEMLJOTRES NA INTERNETU: Pesma Sistem te laže izazvala haos!
Foto: Printskrin/Jutjub

Bomba

BEOGRADSKI SINDIKAT NAPRAVIO ZEMLJOTRES NA INTERNETU: Pesma Sistem te laže izazvala haos!

Pop kultura -

Domaća rep grupa "Beogradski sindikat" danas je objavila spot za novu pesmu kojom su uspeli da podignu veliku prašinu i naprave haos na internetu.

Pesma pod nazivom "Sistem te laže" zapalila je društvene mreže, kojom "Beogradski sindikat" kritikuje vlast. U video spotu pojavljuju se brojni svetski i domaći političari.

Pesma je izazvala pravu buru i za samo par sati zabeležila nekoliko stotina hiljada pregleda, a snažna poruka koju nosi stigla je čak i do premijera Srbije Aleksandra Vučića.

On je reagovao na svom zvaničnom Tviter nalogu, zahvalivši se onima koju su mu skrenuli pažnju na novu pesmu grupe talentovanih muzičara, uz napomenu da ju je već čuo.

"Razumem te momke. Moramo da se borimo jače i uradimo više za budućnost mladih", naveo je Vučić.

Pogledajte spot i pročitajte reči peseme koja je uzdrmala Srbiju:

Sećam se kad su bila samo dva kanala,Politika se čitala i pila C kafa,gledao se Dnevnik u pola 8 svakog dana.Tamo uvek ista priča, uvek jedna ista banda,tad je bilo lako da se širi propaganda. Narod je verovao u reči sa ekrananije bilo mesta da se čuje druga strana,sve dok negde preko nije došlo do promene plana!Danas posle ratova, protesta i promena,demonstracija, interneta i novih tehnologija,borbe za prava i slobodu govora,posle svega, sve je opet isto kao nekada. I dalje su na vlasti lažovi marionete,prate naređenja, i sve otimaju za sebe.Džabe hiljadu kanala i sve društvene mrežeU ekran nabijamo glavu i od sukoba svi beže! Refren (2X)Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,Ovaj život je borba od rođenja do grobazato ustani odmah! Od malena mene lažu i rade me k'o volinu,pričaju mi za Jožu da se sankao u koritu.Dali su mi maramu, zastavu i zakletvu,drugovi se ne prodaju ni za kajmaka kašiku.A bulje su uvalili po vilama na Dedinju,šatro svi smo isti, ali svinje ipak vladaju. Kad smo hteli demokratiju, izašli na ulicu,trošili energiju, popušili ku.činu!Strane agenture me izvukle k'o majmunčinu,da napijem se suzavca, da nam s.ebu državu.Sad slušamo baronije iz usta loših glumaca,al' nisu oni vlast, već pozorište lutaka. Znam ja ko me laže i od koga sam ja zgažen,banke, MMF, korporacije su važne.A sistem i postoji da za njih pravi pare,i biće pravde tek kada ovo carstvo padne! Refren (2X)Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,Ovaj život je borba od rođenja do grobazato ustani odmah! Čovek veruje šta vidi, čovek veruje šta čuje,ne kapira da od rođenja mozak mu se trujepropagandom sistema, kako god se sistem zvao.Tabloidi, televizija, spinovana stvarnost,koja radi na tome da izgubiš identitet,da budeš samo poslušni truli mediokritet,da krivicu svaljuješ, na nevinom iskaljučešbes što si slep, što si ponovo namagarčen. Popio si otkaz, to su reforme, to mora!Nema plate, kasne rate, seku struju odma'Pa muriju izvršitelje čekaš kad će doći,kao nekad tvoji preci Turke prve bračne noći. A ćutao si, verovao, nadao se, glasao,sad ne veruješ kako to na dnu da si se našao.Zato trgni se na vreme, kad te boli glasno reci,to nisi dužan banci, al' si dužan svojoj deci! Refren (2X)Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,Ovaj život je borba od rođenja do grobazato ustani odmah!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track