BIO JE FUDBALER, FILMSKA I RIJALITI ZVEZDA, A DANAS PRODAJE TEPIHE: Pobedio je rak i promenio život
Foto: Profimedia

Iz korena

BIO JE FUDBALER, FILMSKA I RIJALITI ZVEZDA, A DANAS PRODAJE TEPIHE: Pobedio je rak i promenio život

Pop kultura -

Holivudski snagator Vini Džons pokrenuo je novi biznis. Vini je osnovao firmu za prodaju tepiha. Nekadašnji fudbaler ušao je u biznis sa dva prijatelja, a novi posao mu ide veoma dobro.

Među njegovim mušterijama su i slavne ličnosti kao što je glumac Bredli Kuper, pevač Robi Vilijams i mnogi drugi...

"Naši tepisi su veoma teški, a ja doprinosim firmi zahvaljujući svojoj snazi", našalio se Vini, vlasnik firme u Hertfordširu, odkle je Džonskovo poreklo.

"Veoma sam ponosan na svoje korene i želim to da pokažem. Važno mi je da otvorim prilike za zaposlenje u ovom kraju i da se tako odužim zajednici iz koje potičem".

Vini je karijeru započeo kao fudbaler, bio je kapiten fudbalske reprezentacije Velsa a ostao je upamćen kao veoma agresivan igrač. Kada se povukao sa terena započeo je filmsku karijeru.

Prvu ulogu imao je u filmu "Dve čađave dvocevke" , a ostvario je još nekoliko zapaženih uloga u filmovima i serijama. Takođe je učestvovao u rijalitiju "Veliki brat", a nekoliko puta se našao iza rešetaka zbog nasilničkog ponašanja.

U novembru 2013. Džons je otkrio da se on i njegova supruga Tanja Teri bore sa rakom kože. Tanji je bolest otkrivena nekoliko godina ranije, dok je Viniju tek tada dijagnostikovana. Zajedno su išli na lečenje, a prošle godine uspeli su da pobede opaku bolest.

Nakon što su mu doktori saopštili dijagnozu, Vini se u potpunosti povukao sa javne scene, a u jednom retkom intervjuu otkrio je kako se osećao kada mu je doktor saopštio od čega boluje.

"Kada mi je lekar saopštio da imam rak, upitao sam ga samo koliko mi je života ostalo. Tokom karijere sam se borio sa nekim od najčvršćih i najprljavijih momaka, bio u nekoliko krvavih obračuna u barovima, ali ovo je daleko najteži i najopasniji protivnik sa kojim sam se susreo", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track