BJELOGRLIĆEV POTRESNI OPROŠTAJ OD MANDE: Zbogom, kume, sad živiš u bajci!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Zorana Jevtić

Ispovest Dragana Bjelogrlića o svom Mandi

BJELOGRLIĆEV POTRESNI OPROŠTAJ OD MANDE: Zbogom, kume, sad živiš u bajci!

Pop kultura -

Hteo je da napravi bajku svima oko sebe, a imao je samo jedno srce. I kad je puklo, bajka se prekinula, poručio je Bjela

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić bio je prijatelj s pokojnim Miloradom Mandićem više od tri decenije, a nije ni slutio da će gledati kako njegov kolega umire na sceni, što se desilo na pretpremijeri predstave „Petar Pan“.- Dobri čovek Manda. Moj kum. Večiti prijatelj. Verovao je u bajke. Hteo je da napravi bajku svima oko sebe, a imao samo jedno srce. I kad je srce puklo, bajka se prekinula, tu na sceni. Njegovoj sceni. I ako ima pravde, Manda sad živi u bajci koju je sanjao za života. A mi ovde ćemo lutati tražeći približno dobrog čoveka kao što je bio on. Zbogom, kume - rekao je za Kurir Bjelogrlić.On je s Mandom zajedno studirao na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vlade Jevtovića, a kasnije mu je Manda krstio i decu.Od šoka zbog iznenadne smrti Mande ne može da se oporavi ni njegov televizijski sin Dragan iz serije „Selo gori, a baba se češlja“ Nenad Okanović.- Ne mogu da prestanem da plačem već treći dan. Ne verujem da ga nema - rekao je Okanović. On je s njim do pre nekoliko dana snimao poslednje kadrove serije koju ćemo na jesen gledati na RTS.Naš list juče je objavio ispovest Milorada Mandića Mande u kojoj se požalio da, kao i 22.000 drugih ljudi, plaća kredit u švajcarskim francima, koji je podigao kao bi porodici obezbedio krov nad glavom. Iako ga je otplaćivao više od 10 godina, još nije bio počeo da vraća glavnicu duga od 79.000 evra.Mandi je u sredu veče stalo srce, ali i pored zdravstvenih i finansijskih problema, nikad se nije žalio ni najbližima.- Nisam znala o njegovim problemima s kreditima. Nikad mi se nije žalio za probleme - rekla je Ksenija Sonja Burzan, prva supruga glumca, s kojim je imao troje dece, sinove Marka i Vuka i ćerku Mariju.

Pomogao drugima, sebi nije mogaoCVIJANOVIĆA ZAPOSLIO DA NE BI OSTAO NA ULICIMilorad Mandić je pre više od godinu dana pomogao svom kolegi Zoranu Cvijanoviću kad je zapao u finansijske neprilike zbog kredita koji je podigao u francima. On ga je uključio u ansambl pozorišta „Boško Buha“, koji je vodio, i na taj način faktički sprečio da Cvijanović ostane bez prihoda i na ulici.- Naravno da sam mu pomogao i uvek bih to uradio, ne znam šta je tu čudno. Sve ostalo je teška priča i ne bih ništa o tome - rekao je Manda tada za medije.

Neutešna supruga AnjaMNOGO MI JE TEŠKOAnja Mandić, supruga glumca, teško se nosi s velikim gubitkom.- Nisam u stanju da razgovaram. Mnogo mi je teško. Nadam se da ćete me razumeti. Još uvek nije trenutak da pričam o Mandi - rekla je Anastasija Mandić za Kurir.

U ISTOM SOSUGoca Tržan, pevačicaZAVRŠIĆEMO SVI KO MANDAZnam dosta ljudi koji su vraćali stanove i opet bili u dugovima. Svi ćemo pocrkati jedan po jedan, a država ništa neće činiti ni tada. Manda je samo jedan od mnogih koji su se našli u istoj situaciji. U Srbiji ne važe nikakva pravila.Vesna Dedić, voditeljka i pisacPLATA ODE NA RATUPre 11 godina zadužila sam se 64.000 evra, a sada dugujem čak 80.000 evra. Možda će jednog dana moja ćerka zaraditi te pare i uspeti da otplati mamin kredit. Moja cela plata na RTS odlazi za jednu ratu kredita, dok se za druge troškove snalazim. Svetlana Kitić, bivša rukometašicaSTRES MI JE UGROZIO ZDRAVLJEPravdu zbog kredita koji se za samo sedam godina povećao za 23.000 evra potražila sam na sudu. Kad mi se od stresa poremetio rad štitne žlezde, shvatila sam da je vrag odneo šalu. Svi problemi, brz način života i proklete pare teraju nas roditelje da trčimo i jurimo kako bismo deci obezbedili normalan život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track