BODA NINKOVIĆ: Bata je najdragoceniji čovek, neko koga bi trebalo svaka zemlja da ima
Foto: Kurir

Tuga za velikim glumcem

BODA NINKOVIĆ: Bata je najdragoceniji čovek, neko koga bi trebalo svaka zemlja da ima

Pop kultura -

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u Beogradu. Nakon duge bolesti u 83. godini u Beogradu preminuo je legendarnmi glumac Velimir Bata Živojinović.

Vest o njegovoj smrti potresla je mnoge, a naročito kolege sa kojim je Bata sarađivao. Slobodan Boda Ninković nije mogao da pronađe prave reči i opiše kolika je veličina Živojinović bio."Šta reći. Video sam jutros da nas je i Bata napustio. Koliko god da je teško i sve, znam kroz šta je sve prolazio i jedino me teši činjenica da će se odmoriti, poslednje četiri godine se baš mučio", počeo je Boda za naš portal.

On se onda prisetio Batine glumačke veličine i pojasnio da je za njega teško pronaći prve reči.

"Naći pravi izraz da se opiše Batina veličina kao čoveka je teško. On je bio, hajde da kažem, najdragoceniji čovek, neko koga bi trebalo svaka zemlja da ima. Uvek je bio tu da pomogne i mlađim i starijim kolegama, iako je delovao kao mangup i onako šeretski se ponašao, ali je bio mnogo dobar i poštovao je sve kolege", rekao je glumac.Ninković ne zna kada će Bata biti sahranjen, ali je siguran u to da će narod taj dan pokazati koliko su cenili Valtera.

"Odlasci su neminovni, ali kada neko ovakav ode i u 83. godini bude vam žao. On zaslužuje sve počasti koje imaju najdragoceniji i najzaslužniji umetnici. Narod će taj dan, kada bude sahrana, pokazati koliko su ga cenili, a verujte mi da hoće", završio je Boda.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

(Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track