BOGDAN DIKLIĆ O NOVIM ULOGAMA: Više ne radim ništa zbog novca
Foto: Stefan Jokić

Intervju

BOGDAN DIKLIĆ O NOVIM ULOGAMA: Više ne radim ništa zbog novca

Pop kultura -

Onom kom su pare iznad drugih vrednosti mogli bismo da damo epitet „negativan“, kao mom liku u „Igli ispod praga“, koji misli da radi za opšte dobro

Bogdana Diklića nakon nekoliko godinama pauze gledaćete na filmu u crnoj komediji „Igla ispod praga“, rediteljskom prvencu Ivana Marinovića, koji nakon svetske premijere u Sarajevu i turneje po Americi i Australiji stiže naredne nedelje u naše bioskope. U razgovoru za Kurir popularni glumac priča šta ga je navelo da opet stane ispred kamera i otkriva kako bira uloge.Kako ste odlučili da budete deo ekipe filma „Igle ispod praga“?- Reditelj me je pozvao i kad sam pročitao scenario, pomislio sam da mogu to da uradim. Više ne radim ništa samo zbog novca. Marinović je čovek koji oseća napisano. On je izuzetno sposoban da priču uobliči kroz kameru, a u komunikaciji s glumcima je krajnje dobronameran. Njegov odnos s glumcima je bio prijateljski. Doživljavao nas je kao kreativce. Bilo je često dilema oko rešenja nekih scena. Međutim, onda bismo snimali njegovu i našu varijantu, a on bi se tek u montaži odlučio šta će staviti u film, što je njegov posao.

Igrate lik Donda, koji od pozitivca koji brine za život majke glavnog junaka postaje negativac.

- Kome su pare iznad drugih vrednosti, mogli bismo da mu stavimo taj epitet. Moj lik misli da radi nešto za opšte dobro, a pri tom i za svoj džep.Kako biste u privatnom životu postupili u sličnoj situaciji?- Ne pričam o svom privatnom životu, već samo o ulogama (smeh). Morao sam da prodam klikere i nekoliko privezaka već u osmom razrede osnovne škole, negde 1968, da bih kupio fotografiju Bitlsa s originalnim potpisima jer mi ju je neko ukrao.Bard ste našeg glumišta.- Ja sam samo glumac. Samo učesnik, što bi rekao Zoran Radmilović, u umetničkim radovima.Može li vaš novi film do Oskara?- Film nisam gledao, a kao da jesam. Čekam premijeru u Beogradu. Gledali su ga moji prijatelji u Sarajevu koji su veoma zahtevni i bili su toliko ushićeni da ako je suditi po tome, film bi trebalo da dobije Oskara za najbolji strani film.

PorociDOKTOR MI BRANI CIGARETENaš razgovor Diklić je na trenutak prekinuo.- Možemo li sad da prekinemo slikanje? Izvinite. Nemojte da mi puštate u novine fotografije s cigaretom. Ubiće me doktor ako vidi da pušim - požalio nam se Diklić.

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track