BRANKO KOCKICA: Vreme je da odem u zasluženu penziju
Foto: Zorana Jevtic

SLAVLJE Branko Kockica proslavio 69. rođendan

BRANKO KOCKICA: Vreme je da odem u zasluženu penziju

Pop kultura -
PROMENE Kreće nova serija predstava bez mene. Moja želja je da „Puž“ nastavi da živi mladalačkim životom

Glumac Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, pre dva dana je s kolegama i decom koja su došla da pogledaju tri izvođenja predstave „Ivica i Marica“ proslavio 69. rođendan.Tog dana obeleženo je i 38 godina od prve predstave izvedene u Pozorištancu „Puž“, a dvostruko slavlje uveličali su i Madlena Cepter, Sloboda Mićalović sa ćerkama Milom i Verom, Tanja Peternek, Feđa Stojanović i Vesna Čipčić.- Komadom „Ivica i Marica“ kreće serija predstava bez Branka. Moja rođendanska želja je da „Puž“ nastavi da živi mladalačkim životom, jer ja imam već sedam banki. Ja bih u penziju. Biću i dalje šef i pisaću komade, a preko Kurira pozivam mlade glumce da nam se jave kako bismo napravili kasting za onoga ko će me zameniti u predstavama. Jednog Branka treba da zamene dvojica ili trojica - šaljivo poručuje Milićević.

Prijatelji pozorišta... Tanja Peternek, Slobodanka Caca Aleksić, Branko Milićević i Madlena Cepter
Prijatelji pozorišta... Tanja Peternek, Slobodanka Caca Aleksić, Branko Milićević i Madlena Cepter

Pozorištance „Puž“ nema dovoljno stalno angažovanih glumaca u svom ansamblu i mora da plaća mnogo honorarnih saradnika iako novi zakonski propisi ne dopuštaju takvu mogućnost.- Ako bih morao da poštujem te propise, ne bi bilo mogućnosti da se odigra nijedna dečja predstava. Mogu da angažujem samo jednog čoveka, a to je pisac komada, koji nije na plati. Igraću protiv ovog zakona, pa neka me zatvore. Pozorište „Puž“ sigurno neće - u svom stilu poručio je Branko Kockica, omiljeno televizijsko lice uz koje su odrasle mnoge generacije.

Kultni program... Branko i tatatirci
Kultni program... Branko i tatatirci

Jedno od njegovih najpoznatijih radova je „Kocka, kocka, kockica“.U predstavi igraju Suzana Lukić, Vanja Milačić i drugi.

http://www.youtube.com/watch?v=RX_6SRyvJbE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track