BRAT RASKRINKAO MARINU ABRAMOVIĆ Laže svoju biografiju! Eto, kaže da se nije udavala a ima 2 braka
Foto: Profimedia

Profesor Velimir Abramović za Njuzvik o slavnoj sestri

BRAT RASKRINKAO MARINU ABRAMOVIĆ Laže svoju biografiju! Eto, kaže da se nije udavala a ima 2 braka

Pop kultura -

Kaže da se nije udavala, a ima dva braka iza sebe. Za oca je govorila da je narodni heroj, a bio je samo stari komunista, objašnjava brat poznate umetnice

Ako iko dobro poznaje Marinu Abramović, onda je to njen rođeni brat Velimir. On je samo za magazin Njuzvik otkrio nepoznate detalje o slavnoj sestri, koja je umetnica svetskog glasa. On kaže da knjiga koju će Marina objaviti verovatno biti falsifikat sopstvenog života.- Niko od nas u porodici više nema nijednu njenu sliku iz detinjstva. Sve je pokupila, čak i od pokojnog oca i majke. Ona se mnogo stidi tog perioda i najviše bi volela da samo ona može da ispriča kako se sve dešavalo, bez obzira na istinu - započeo je ispovest brat.Kraljica performansa, kako vole da je nazivaju svetski mediji, ili baka performansa, kako sama sebe voli da zove, ima impozantnu karijeru, dugu 40 godina. Od 1976, kad je napustila bivšu Jugoslaviju, preko Amsterdama, gde je živela, pa sve do Njujorka, u koji se preselila 2005. godine.

Otac se opet oženioOca Voju je, s druge strane, retko pominjala u svojim intervjuima. Čak se nikad nije ni žalila na njega, a pitanje je koje će mesto zauzeti njegova figura u Marininoj autobiografiji.- Ako se otac i pominjao u kontekstu Marine, to je bilo u biografijama i tu je navođeno da je bio narodni heroj. A to nije istina. Bio je stari komunista, postao je član još 1934, ali nikad nije bio heroj. To ona voli da misli tako. Naš odnos s ocem bio je vrlo površan. Znam da se roditelji nisu baš slagali i otac je odlučio da se razvede i započne život s drugom ženom. Tada sam imao 11, a Marina 17 godina. Otišao je i viđali smo se retko, a kad smo razgovarali, ponašali smo se kao stranci - kaže Abramović i dodaje:Smuvala mlađeg momka- Malo se zna da je Marina bila vrlo aktivna članica Komunističke partije. Razočarala se kad su studenti na Terazijama počeli da igraju kozaračko kolo.To da Marina falsifikuje svoju biografiju dokaz su njene reči da se nikad nije udavala.- Ona, zapravo, ima dva braka. Prvi brak je manje-više poznat, bila je udata za umetnika Nešu Paripovića, takođe konceptualnog umetnika, i to nekoliko godina u vreme dok je živela u Beogradu. Drugi put se udala za Paola Kanevarija, italijanskog umetnika koji je bio zaljubljen u nju, mada 17 godina mlađi od nje. Poticao je iz imućne porodice jer mu je otac bio dobar prijatelj s Musolinijem. E, s Paolom je bila u braku od 2012. do 2014. godine, mada ona taj brak i nije smatrala ozbiljnim - zaključuje Velimir.

Newsweek.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track