ČASOVI GLUME: Dragan Bjelogrlić s decom snimao film o Nemanjićima
Foto: Nebojša Mandić

Reditelj okupio klince odasvud

ČASOVI GLUME: Dragan Bjelogrlić s decom snimao film o Nemanjićima

Pop kultura -

Bjelogrlić je seo u rediteljsku fotelju, a mladom Luki Tofanu iz Ciriha pripala je nezahvalna uloga da igra Svetog Savu

Dragan Bjelogrlić i njegova supruga Maja pokrenuli su projekat „Mija patrija“, koji je okupio decu od devet do 18 godina iz celog sveta.U Kovilovu klinci uče o našoj istoriji i jeziku i pohađaju časove glume, koje vode Nina Janković i Andrija Kuzmanović, a nas su pustili da zavirimo na snimanje filma o Nemanjićima. Bjelogrlić je seo u rediteljsku fotelju, a mladom Luki Tofanu iz Ciriha pripala je nezahvalna uloga da igra Svetog Savu.

- Došao sam da saznam nešto o Srbiji. Naučio sam da pišem vinčanskim pismom i da se bolje izražavam. Igram Rastka, a Bjelogrlić nam pomaže da vidimo možemo li da se bavimo glumom. Više volim fudbal. Deda mi kaže da sam rođeni glumac - kaže Luka, koji se raduje što će dobiti svoj prvi film.

Polaznici letnje škole su i deca sa Kosova.- Odabran sam kao najbolji đak tehničke škole da dođem u Beograd. Naučio sam istoriju na zanimljiv način, a i popravio sam rukopis. Možda i postanem glumac. Video sam kako izgleda gluma s druge strane - kaže Miroslav Radomirović, koji se i prvi put zaljubio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track