Deset nepoznatih činjenica o Brusu Liju
Foto: Profimedia

Čovek koji je pobedio Čaka Norisa je rođen danas

Deset nepoznatih činjenica o Brusu Liju

Pop kultura -
Da je danas živ Mali Zmaj bi danas napunio 75 godina. Za 32 godine života Li je ostao poznat kao majstor borilačkih veština, koji je imao i dosta glumačkog talenta

Da je danas živ Brus Li bi danas napunio 75 godina. Za 32 godine života Li je ostao poznat kao majstor borilačkih veština, koji je imao i dosta glumačkog talenta. Među najboljim filmovima su mu "U Zmajevom gnezdu", "Na Zmajevom putu", "Veliki Šef", "Pesnica Besa". U seriji Zeleni stršljen koja se emitovala tokom šezdesetih glumio je lik Kato-a, a pod istim imenom se pojavljivao i u serijalu Betmen.

Svoje znanje o Ving Čun stilu dobio je od čuvenog majstora Jip Mana, a kasnije je stvorio i svoj sopstveni stil.Evo liste deset nepoznatih činjenica o Brusu Liju:1. Pobedio je Čaka NorisaU filmu "Na Zmajevom putu" sukobio se sa takođe velikim majstorom borilačkih veština Čakom Norisom, kome je ovo jedini filmski poraz. Kada čak Noris ide da spava on proveri da li je Brus Li ispod kreveta.

2. Kreirao je svoj borilački stil 3. Radio je sklekove sa 2 prsta

4. Bio majstor za kratke udarce

5. Bio je majstor za kineske štapiće 6. Bio je previše brz za film

7. Li se podsmehivao vampirima

8. Bio je previše jak za bokserske vreće 9. Igrao je kao profesionalac 10. Bio je nepobediv
Newsweek.rs Kao da krvoproliće nije dovoljno: Deset laži o terorističkim napadima koje niste znali (FOTO, VIDEO) Deset misterioznih mesta, na koja sve i da hoćete ne možete otići (FOTO, VIDEO) Oslobođena moć prirode: Ovih 5 oružja će zauvek promeniti budućnost ratovanja (FOTO) Kineski zid nije jedini: 7 prizora u Kini koji ostavljaju bez daha (FOTO) Oni su umrli, ali njihova zarada nije: Poznati koji zarađuju i posle smrti (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track