DA TI SRCE PREPUKNE: Evo kako se Milena Dravić oprostila od Dragana Nikolića!
Foto: FoNet

Tuga

DA TI SRCE PREPUKNE: Evo kako se Milena Dravić oprostila od Dragana Nikolića!

Pop kultura -
Smrt jednog od najvećih srpskih glumaca Dragana Nikolića rastužila je mnoge, kako u zemlji tako i širom regiona. Svi koji su barem jednom upoznali Gagu Nikolića mogli su da znaju o kakvom se izuzetnom čoveku i umetniku radi.

Mnogi od njih ostavili su dirljive poruke, govorili su o zajedničkim trenucima...

Ipak, nekako su svi potajno znali da najveću tugu u srcu nosi njegova supruga sa kojom je bio u braku 45 godina.

Ovako se naša slavna glumica Milena Dravić oprostila od Dragana Nikolića:

"Otišao je moj dragi, otišao je moj voljeni, moj plemeniti suprug, moj Dragan, moj Gaga. Njegova Milena", napisala je u čitulji poznata glumica.

Podsetimo, njih dvoje su se upoznali na snimanju filma "Kako su se volele dve budale".

U jednoj od pauza između snimanja 31. decembra 1971. godine otišli su u opštinu Vračar i venčali su se, a kumovala im je glumica Seka Sablić.

Na pitanje koja je tajna njihovog višedecenijskog braka Milena i Gaga su jednostavno odgovorili da univerzalne formule za uspeh nema.

"Ključ je u razumevanju, u strpljenju i, naravno, poslu kojim se bavimo, a imamo tu sreću da smo uspešni, na neki način, ne treba preterivati. Ali sve bi bilo drugačije da tu ima neke surevnjivosti ili ljubomore među nama, što se posla tiče", otkrio je svojevremeno Dragan.

VELIKI UMETNICI, VELIKI LJUDI

Onaj ko od srca pomaže drugome u nevolji nikada se neće time hvaliti, i to je bio slučaj i sa Milenom Dravić i Draganom Nikolićem koji su pre mnogo godina, bez razmišljanja, uzeli sve pare koje su imali u kući i dali ih roditeljima dečaka kojem je bila neophodna operacija očiju.

Svojevremeno su Gaga i Milena, usred najgore krize, nekako uspeli da skupe novac za novi automobil i odlučili su da zamene vremešni “golf” kojeg su stalno morali da guraju da bi upalio. Kao na filmu, krenuli da pazare nova kola, ali “golf” nije hteo da upali ni za živu glavu, pa su se vratili u stan da pozovu nekoga da ih odveze.

I baš u tom trenutku na televiziji je emitovan prilog o dečaku kojem je hitno potrebna operacija očiju.Dragan je pogledao u Milenu i rekao:

"Njima treba para koliko i mi imamo trenutno u kući, ma, šta će nam novi automobil…"

Ubrzo su saznali gde se nalazi porodica dečaka, i kada je došao prijatelj koji je trebalo da ih odveze da kupe auto, rekli su mu da ih vozi do dečakovog sela. Pojavili su se ljudima na vratima i predali im novac za operaciju.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track