DALAL OTKRILA TAJNE EVROVIZIJE: Evo zašto smo ispali posle prve kvalifikacione večeri
Foto: Youtube/screenshot

Bosna i Hercegovina

DALAL OTKRILA TAJNE EVROVIZIJE: Evo zašto smo ispali posle prve kvalifikacione večeri

Pop kultura -

Dalal, preredstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjoj Evroviziji, otkrila je šta se sve dešavalo u Stokholmu. Podsetimo, tim iz BiH ispao je posle prve kvalifikacione večeri, a tom prilikom izveo je pesmu pod nazvom "Ljubav Je".

"Naš posao nije samo pevanje, pisanje pesama ili muziciranje, naše glave ne služe samo za nove modne stilove, mi moramo podići glas i skrenuti pažnju na ono što se desilo nama, a i dalje se dešava. Nas nisu ogradili bodljikavom žicom ali jesu zidovima predrasuda jer dolazimo iz Bosne i Hercegovine", kaže Dalal.

"Taj osećaj sam imala sa 11 godina kada sam proterana iz svoga doma, taj osećaj je celi život imao moj otac jer je druge boje kože, taj osećaj imam i danas kada me odvoje na aerodromu zbog pasoša ili boje moje kože, vere, imena. Taj osećaj imaju svi koji se vole a ne smeju, koji su drugačiji od zadatih idealnih kriterijuma, koji nose bradu jer je to u modi u celoj Evropi, ali samo mi ne smemo, jer će nas nazivati raznim imenima. Jer dolazimo iz BiH. Jer naša zemlja, nažalost ima takav imidž u svetu. Hvala švedskom SVT-u koji je kao glavnu vest objavio da je napokon jedna zemlja stisnula zube i rekla svoje mišljenje o trenutnoj krizi, ali i pređašnjim krizama koje je Evropa mogla sprečiti, ali nije, kroz nastup na Evroviziji. Ta zemlja se zove Bosna i Hercegovina", objasnila je ona."S ponosom sam deo tog tima koji je ove godine bez ikakve podrške države, bez ijednog budžetskog dinara, sam našao komercijalne sponzore i uložio svoj novac da obezbedi učešće naše zemlje na Evroviziji a zatim i plati prenos, da bi vi, naši dragi Bosanci i Hercegovci, na našoj državnoj televiziji, mogli da pratite sve tri noći ovogodišnjeg Evrosonga", ispričala je Dalal.

(hayat.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track