DECA RAŠE POPOVA OTKRIVAJU TAJNU: Hteo je da bude srpski Belami
Foto: Luka Šarac

Male tajne

DECA RAŠE POPOVA OTKRIVAJU TAJNU: Hteo je da bude srpski Belami

Pop kultura -

Zbog njega je pustio i bradu. Zanimao se za nauku i do kraja života želeo da bude kao autor čuvenog „Opstanka“, ali to ovde nije mogao, kaže piščeva ćerka Dijana

Nema čoveka koji ne zna ko je bio Raša Popov i deteta koje nije odrastalo uz njegove priče, pesme i bajke, ali retko ko zna, kako otkrivaju njegova deca, Bojan i Dijana, da mu je idol u životu bio botaničar Dejvid Belami, autor čuvene emisije „Opstanak“.

- Od 1978. godine tata je postao oduševljen radom i delom Belamija. Pratio je njegove emisije i obožavao nauku. Čak je i ideju za svoj prepoznatljiv izgled preuzeo od njega. Pustio je bradu i celog života želeo da bude kao on i da radi takvu emisiju, međutim, to kod nas nije mogao - pričala je njegova ćerka Dijana, gostujući juče u Jutarnjem programu na televiziji Pink.

Dejvid Belami
Dejvid Belami

Ona se složila sa bratom da je na neki način ipak u tome uspeo, jer je i Belami neko čije su TV emisije obeležile detinjstvo brojnih generacija i koji je poput njihovog oca delovao uvek živahno i sveže, pun optimizma, a iako je izbačen sa BBC, i dalje ga ljudi prepoznaju i vole.- Tata je voleo nauku i mnogo je čitao, a voleo je i da skuplja knjige. Čitao je i Kurir i Politiku. Imao je Bibliju na svim jezicima i na njoj me učio da čitam. To je mnogo uticalo na mene da upišem teologiju. Tata je bio čovek bez mržnje i zla u sebi - rekao je njegov sin, Bojan, koji je sveštenik u Moskvi.

Neutešan... Bojan Popov
Neutešan... Bojan Popov

Svi mi smo se osećali kao deca i unuci velikog Raše, a njegovi sin i ćerka kažu da je odrastanje uz njega bilo kao bajka.- Tata je bio renesansni čovek, a u duši jedno veliko dete. Nije voleo mnogo da priča i da nam deli savete, bio je skroman - kroz osmeh se prisećala Dijana.Mona Cukić

ON JE OBOJIO DETINJSTVO GENERACIJAMA KLINACA: Ovako nas je učio naš RAŠA POPOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track