DECA U ŠOKU: Sunđer Bob je žena!
Foto: Profimedia

Glumica koja je dala glas crtanom junaku otkriva

DECA U ŠOKU: Sunđer Bob je žena!

Pop kultura -

Kad ih roditelji suoče sa mnom, klinci se sakriju iza njih jer im se sruše snovi, kaže Vladislava Vaca Đorđević za Kurir

Glumica pozorišta „Duško Radović“ Vladislava Vaca Đorđević majstor je naracije - pozajmljuje glas crtanom junaku Sunđer Bobu. Nikome na svetu u više od 170 država i na 25 jezika nije pošlo za rukom da tako dobro skine junaka koji živi u ananasu na dnu mora.- Sunđer Bob je postao toliko značajan da me stavljaju u istu ravan s Nikolom Simićem i ostalim glumcima majstorima sinhronizacije. Pokušavam da budem svesna toga, ali mi ne uspeva uvek. On kao moje delo nekako nastavlja da živi, a ja moram da idem dalje - kaže Vladislava.

Glumici najteže pada što gotovo da nema mesta gde joj ne traže da imitira Sunđer Boba, a ona baš i ne voli da deci otkrije da stoji iza njegovog glasa.Bliži se kraj- Ne bih ni sama želela da me neko suoči sa činjenicom da je žena sa smeđom kosom Sunđer Bob. Više bih volela da to ostane u mašti i da mi se ne kvari slika. Kad roditelji suoče decu sa mnom, često sam imala priliku da vidim da se klinci sakriju iza njih i da im se sruše snovi. Ne stvara uzbuđenje kod njih to otkriće isto kao kod roditelja - iskrena je Đorđevićeva.

Jedna od najboljih studentkinja iz klase Predraga Ejdusa stoji iza većine idola nove generacije: Rena i Stimpija, Keba Krabe, veverice Sendi, gospođe Pufne i Biserke.- Rena i Stimpija najviše volim. Snimljena je samo 51 epizoda, šteta što se nije nastavio. Volela sam Trnavčeviće i Pipi Dugu Čarapu - iskrena je Vaca, kojoj je pomalo žao što će uskoro i sama završiti druženje s junakom koji je postao njen alter ego:- Ostalo nam je 20 epizoda da snimio. Sunđer Bob se više ne radi u Americi. Pričali su da je gotovo još ranije, pa nije bilo tako.Lepota spasava svetVacu ćemo u njenom matičnom pozorištu od večeras gledati u komadu „Aska i vuk“, po motivima pripovetke Ive Andrića.- Predstava je lutkarska. U prvom delu igramo decu koja nas kroz igru lutkama uvode u priču „Aska i vuk“. Tema je univerzalna i može da se tiče malog i velikog čoveka, a važna je što je danas pomalo zaboravljeno sve što je lepo, pozitivno, nežno i plemenito. Bombarduju nas sa svih strana samo negativne i ružne stvari, a ovo je naš pokušaj da vratimo te neke vrednosti koje su otišle u zaborav. Lepota može da spase svet - zaključuje Vladislava i poziva publiku da, ako ne nabavi karte za premijeru, pogleda reprize u subotu u 17 sati i u nedelju u podne.

Novi junak „Sunđer Boba“ŽIKA IZ BABA GOST SERIJALACrtani film „Sunđer Bob“ odavno ima kultni status, a glavne junake oživela su samo dva glumca.- Ne igramo kolega Dimitrije Stojanović i ja baš sve likove. Uskoči povremeno reditelj sinhronizacije, a gost nam je i Žika iz grupe Babe - kaže Vaca.

LJUBOMIR RADANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja