DOLČE GABANA: Deca gej roditelja su sintetička! ELTON DŽON: Više nikada neću nositi vašu garderobu!
Foto: Profimedia

Svađa gej lobija

DOLČE GABANA: Deca gej roditelja su sintetička! ELTON DŽON: Više nikada neću nositi vašu garderobu!

Pop kultura -
Kako se usuđuješ da moju decu zoveš sintetičkom. Sram te bilo što svoje osuđujuće prste mešaš u čudo koje je ljudima, koji vole ljude, heteroseksualnim ili gej, napisao je pevač na Instagramu

LONDON - Britanska muzička zvezda Elton Džon pozvao je ljude da bojkotuju modni brend Dolče&Gabana, nakon što su njihovi dizajneri nazvali decu rođenu vantelesnom oplodnjom "sintetičkom".

Elton Džon koji sa svojim suprugom Dejvidom Furnišem im dvoje dece koja su rođena tom metodom, ukorio je italijanske dizajnere zato što su kritikovali istospolne porodice i korišćenje tretmana za plodnost.

Poslovni partneri Domeniko Dolče i Stefano Gabana, koji su nekada bili par, podigli su glas protiv istospolnih brakova, a potom su rekli medijima da su protiv toga da gej parovi imaju decu.

"Kako se usuđuješ da moju decu zoveš sintetičkom. Sram te bilo što svoje osuđujuće prste mešaš u čudo koje je ljudima, koji vole ljude, heteroseksualnim ili gej, šansa da ispune svoj san i imaju decu. Tvoje arhaično razmišljanje je u raskoraku s vremenom kao i tvoja garderoba. Više nikada neću nositi Dolče&Gabanu", napisao Elton Džon na Instagram profilu.

Njegov poziv za bojkot podržale su mnoge poznate osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track