DOMOVI SLAVNIH : Zavirite u pariski stan velike modne kreatorke Koko Šanel
Foto: Profimedia

Ekskluzivni enterijeri

DOMOVI SLAVNIH : Zavirite u pariski stan velike modne kreatorke Koko Šanel

Pop kultura -
Četvrti sprat jedne zgrade u Parizu opremljen skupocenim stilskim nameštajem pripadao je jednoj od najvećih kreatorki svih vremena, čuvenoj Koko Šanel. Imate priliku da zavirite u kakvom je "elegantnom neredu" živela poznata dizajnerka...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa Slavna adresa Rue Cambon 31 u Parizu onačava ulicu u kojoj i danas možete videti ekskluzivni Šanel butik, ali i na trećem spratu iste zgrade i apartman gde je Koko radila i primala goste do svoje smrti 1971. godine.Koko je, naime, živela u hotelu "Ric" do kog je mogla da stigne pešice, ali je u stanu koji predstavljamo provodila dosta vremena.

Raskošna dnevna soba sa mnoštvom knjiga, stilskog nameštaja, kineskih motiva i kamelija, koje su joj i bile omiljeno cveće poznate dizajnerke ponekad se, u šali naziva, "elegantni nered" velike Koko. U svakoj sobi nalazi se i kamin, jer ova slavna dama nije volela hladne prostorije kao ni miris hrane u stanu. Raskošni lusteri su, pogađate već, rađeni prema njenim idejama.Život velike dizajnerke pun je anegdota pa se tako i danas prepričava kako su njeni radnici ili pomoćnice prskali hodnike zgrade parfemom “Šanel 5” kako bi je ovaj miris pratio dok se penje uz stepenice.

U vreme kada niko nije presvlačio svoje sofe u bež antilop, Koko je dom opremila upravo takvim nameštajem, ali je pažljivo birala ko će sedeti na tim sofama. Na slikama uočićete trpezariju u bež nijansi kao i veliku sofu u dnevnom boravku.

Pogledajte video sa svim detaljima iz luksuznog apartmana

http://www.youtube.com/watch?v=Tb3ZoTAE2rk
Lisa Domovi slavnih: pogledajte u kakvom raskošnom domu na Menhetnu živi Dženifer Lopez Domovi slavnih: pogledajte kako izgleda garderober Dženifer Lopez (VIDEO) Domovi slavnih: pogledajte gde je odrasla Žaklina Kenedi Onazis Domovi slavnih: zamak večitog zavodnika Marlona Branda (FOTO) Domovi slavnih: pogledajte novi luksuzni stan od 5 miliona evra u kojem će živeti Rodžer Federer (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track