DŽON MAKTIRNAN DOLAZI U BEOGRAD: Kultni reditelj iz zatvora stiže pravo na Fest
Foto: Profimedia

SAZNAJEMO

DŽON MAKTIRNAN DOLAZI U BEOGRAD: Kultni reditelj iz zatvora stiže pravo na Fest

Pop kultura -
Gost festivala biće autor filmova „Lov na Crveni oktobar“ i „Umri muški“, koji je bio na robiji zbog prisluškivanja i špijunaže

Reditelj kultnih filmova „Lov na Crveni oktobar“ i „Umri muški“ Džon Maktirnan, koji je nedavno izašao iz zatvora, biće gost ovogodišnjeg 44. Festa, saznaje Kurir. Umetnik iz Amerike je gotovo godinu dana bio na robiji zbog umešanosti u skandal sa prisluškivanjem, a sada ima i finansijske probleme.On muku muči s kreditorima, koji žele da mu zaplene ranč, i mora državi da plati porez veći od 100.000 dolara! Međutim, to ga neće sprečiti da dođe u Beograd.- Organizatori su kontaktirali sa rediteljem i on je vrlo raspoložen da dođe na Fest. Maktirnan će biti samo jedna od zvezda koje će doći u Beograd, a trenutno se pregovara i sa nekim glumačkim zvezdama Holivuda. Ostalo je samo da Džon potpiše ugovor, a to će definitivno uraditi do kraja nedelje - kaže izvor Kurira iz direkcije Festa.

Proslavili su ga... „Lov na Crveni oktobar“ i „Umri muški“
Proslavili su ga... „Lov na Crveni oktobar“ i „Umri muški“

U dugovima do gušeMaktirnan je 2010. osuđen na 12 meseci zatvora i kaznu od 100.000 dolara, ali je ostao na slobodi sve do prošle godine. Uspeo je nekoliko puta da odloži odlazak u zatvor, a osuđen je zbog laganja FBI agenta. On je 2006. priznao da je lagao čoveka koji mu se preko telefona predstavio kao FBI agent i koji se raspitivao da li je Maktirnan angažovao privatnog detektiva Entonija Pelikana da prisluškuje producenta Čarlsa Rovena dok su radili na filmu „Rollerball“. Brojne poznate ličnosti, uključujući i glumca Semjuela L. Džeksona, podržale su Maktirnana. Na Fejsbuku je otvorena stranica „Oslobodite Džona Maktirnana“, koja ima više od 10.000 lajkova, ali bez uspeha.Nekoliko premijeraMaktirnan je odslužio kaznu od 328 dana zatvora. Režiser je već potpisao ugovor za snimanje filma „Red Squad“, ali trenutno ne može da nađe producente i novac za realizaciju svojih ideja.Beogradski međunarodni filmski festival otvoriće film „Vlažnost“ reditelja Nikole Ljuce, u kome glavne uloge tumače Miloš Timotijević i Tamara Krcunović. Debitantsko ostvarenje mladog autora je moderna priča sa primesama trilera. Prati mladog menadžera, čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova žena iščezne. U nacionalnog programu trebalo bi da vidimo i prvenac Mirjane Karanović „Dobra žena“ i horor „Procep“.

Bez slavnih gostijuHOLIVUDSKE ZVEZDE ZAOBILAZE BEOGRADFest poslednjih godina pokušava da vrati zvučne goste koje je imao sedamdesetih, kada su ga posećivali Robert de Niro, Sofija Loren, Džek Nikolson, Kirk Daglas... Naš glavni grad su tim povodom posetili i Majkl Medsen, Franko Nero, Nikita Mihalkov i Rejf Fajns. Teško da ćemo u skorije vreme videti Breda Pita ili Leonarda Dikaprija u Beogradu, ali zvezde iz regiona i Evrope sigurno će prošetati crvenim tepihom u Sava centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track