EKSKLUZIVNO: Fantom iz opere stiže na Terazije

Posle tri decenije igraće se i u Srbiji

EKSKLUZIVNO: Fantom iz opere stiže na Terazije

Pop kultura -

Predstavu će režirati Jagoš Marković, dok je za glavnu ulogu najozbiljniji kandidat Slobodan Stefanović, koji igra u hitu „Mama mija“

Mjuzikl britanskog kompozitora Endrua Lojda Vebera „Fantom iz opere“, koji na jesen proslavlja 30 godina od prvog izvođenja 9. oktobra 1986, stiže u Srbiju, saznaje Kurir. Predstava će premijerno biti izvedena u novoj sezoni na sceni Pozorišta na Terazijama, a režija će biti poverena Jagošu Markoviću. Za glavnu ulogu najozbiljniji je pretendent Slobodan Stefanović, dok će se za njegovu partnerku boriti mlade koleginice Milena Živanović, Iva Stefanović i iskusna Ivana Popović.

- „Fantom iz opere“ je oduvek bila želja ljudi koji vode Pozorište na Terazijama. U Srbiji niko do sada nije uspeo da kupi autorska prava za njegovo izvođenje zbog visoke cene. Nakon višemesečnih pregovora konačno je postignut dogovor s vlasnicima prava i odlučeno je da će ga režirati Jagoš Marković. Za glavnu ulogu jedini kandidat je Slobodan Stefanović, dok će za Kristin u trci biti tri koleginice: Milena Živanović, Iva Stefanović i Ivana Popović, koja se vraća s porodiljskog odsustva - priča za Kurir izvor sa Terazija.Za komentar do zaključenja broja ostali su nedostupni reditelj Jagoš Marković i Slobodan Stefanović. Veberov mjuzikl napravljen prema književnom predlošku Francuza Gastona Lerua svoje prvo izvođenje na Brodveju imao je 26. januara 1988 - dve godine posle debija na londonskom Vest endu. Od tada se izvodi u „Mažestiku“ kao jedan od najuspešnijih mjuzikla svih vremena i istovremeno najdugovečniji u istoriji Brodveja. Nema sumnje da će se i u Srbiji igrati godinama ili dok važe autorska prava. U Pozorištu na Terazijama od jeseni ponovo bi trebalo da se izvodi i mjuzikl „Violinista na krovu“ u režiji Desimira Stanojevića.

Posle „Mama mije“ novi izazovi... Iva Stefanović
Posle „Mama mije“ novi izazovi... Iva Stefanović

Ko je novi FantomSLOBA DOBIO STERIJINU NAGRADUSlobodan Stefanović rođen je 21. avgusta 1977. godine u Novom Sadu. Dokazao se i kao pozorišni, televizijski i filmski glumac, ali je najpoznatiji po tome što je kritikovao odluku da u animiranom filmu „Štrumpfovi“ deo ekipe bude i pevačica Seka Aleksić. Govori engleski i nemački jezik, a dobitnik je prestižne nagrade „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru i ulogu Manulaća u „Zoni Zamfirovoj“ na Sterijinom pozorju. Kritika ga je pohvalila za ostvarenje u mjuziklu „Mama mija“, u kojem je igrao oca Sema Karmajkla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track