EKSKLUZIVNO NA PORTALU KURIRA: Pogledajte trejler za film Bićemo prvaci sveta!
Foto: PR

Uskoro premijera

EKSKLUZIVNO NA PORTALU KURIRA: Pogledajte trejler za film Bićemo prvaci sveta!

Pop kultura -
Film o osnivačima čuvene jugoslovenske škole košarke i prvoj zlatnoj medalji na prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, baziran je na stvarnim događajima i posvećen je ličnostima koje su zaslužne za nastanak i razvoj košarkaškog sporta kod nas

Premijera novog domaćeg igranog filma „Bićemo prvaci sveta“, producentske kuće „Intermedia Network“, u režiji Darka Bajića, najavljuje se kratkim video materijalom za početak sledeće godine.

http://www.youtube.com/watch?v=0Yum5lz8z48

Film o osnivačima čuvene "jugoslovenske škole košarke" i prvoj zlatnoj medalji na prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, baziran je na stvarnim događajima i posvećen je ličnostima koje su zaslužne za nastanak i razvoj košarkaškog sporta kod nas.

Glavne uloge pionira košarke na našim prostorima tumače mladi glumci. Ulogu Nebojše Popovića, koji je kao "prvi među jednakima" pokrenuo "košarkaški bum" u bivšoj Jugoslaviji igra izvanredni mladi glumac Strahinja Blažić.

Miloš Biković je u ulozi Radomira Šapera, predsednika Košarkaške federacije Jugoslavije. Aleksandar Radojičić tumači lik Bore Stankovića, koji je bio prvi čovek FIBA, dok je Marko Janketić u ulozi Aleksandra Nikolića, tvorca Yu košarkaške škole, koji je uspostavio specifičnu filozofiju košarke.

U ostalim ulogoma su glumci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije: Leon Lučev, Sergej Trifunović, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Stefan Kapičić, Jure Henigman, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski, Toni Cahunek, Mladen Sovilj, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić i drugi.

Scenario je napisao Nebojša Romčević u saradnji sa Gordanom Mihićem i Ognjenom Sviličićem, a po ideji Zvonimira Šimuneca koji je ujedno autor i sa Dejanom Petrovićem producent ovog značajnog projekta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track