Elle doneo duh Njujorka u Beograd!
Foto: Damir Dervisagic

Izložba Dušana Reljina u galeriji „Štab“

Elle doneo duh Njujorka u Beograd!

Pop kultura -
Autor predstavio jedanaest fotografija, a prihod od prodaje doniraće humanitarnoj fondaciji „Novak Đoković“

Radovi svetski priznatog fotografa Dušana Reljina privukli su sinoć u beogradskoj galeriji „Štab“ veliku pažnju ličnosti iz sveta mode i umetnosti.

U saradnji s magazinom Elle, autor koji radi u Njujorku predstavio je crno-bele kolaže iz projekta kulturne odgovornosti „Artel“.

Goran Pitić
Goran Pitić

- Ovo je veoma intimna izložba i mnogo mi znači. Nadam se da će se ljudima dopasti - objašnjava Reljin.Pažnju je privukla i Jelena Đoković, koja je došla u ime fondacije „Novak Đoković“, kojoj će Dušan donirati ceo prihod od prodaje fotografija.

Natalija i Jovan Cvetković
Natalija i Jovan Cvetković

- Fascinirana sam radovima i načinom na koji su predstavljeni. Nikad nisam bila u ovoj galeriji. Osećam se kao da sam u Njujorku. Mogu da zahvalim Dušanu što je odlučio da novac od prodaje radova pokloni našoj fondaciji i deci Srbije, a ne da ga uloži u svoj dalji rad - rekla je Jelena za Kurir.

Snežana Dakić
Snežana Dakić

Dušan svoje fotografije vidi kao spoj umetnosti i mode.

Muharem Bazdulj
Muharem Bazdulj

- I jedno i drugo su deo mene. Time se bavim svakodnevno i sasvim mi je logično njihovo mešanje i spajanje. Crno i belo je kontrast koji preovladava na mojoj fotografiji, a Marina Abramović, koju možete videti na mojim radovima, svakodnevno me inspiriše - objasnio je on. Voleo bi da mu sledeći model bude Novak Đoković.

Irena Mišović
Irena Mišović

- Nažalost, nisam imao priliku da ga fotografišem, ali imam veliku želju. Moraću da porazgovaram s njim o vizijama koje imam -rekao je Reljin.

Jelena Tomašević sa Drugaricom
Jelena Tomašević sa Drugaricom

Prestižnu izložbu došli su da pogledaju mnoge poznate ličnosti, a svi zainteresovani mogu da je vide svakog dana do 1. marta od 12 do 20 sati, a ulazak je slobodan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track