EMOTIVNO: Koncert u čast legendarnog Laze Ristovskog
Foto: Dragan Kadić

Laza kao da je još sa nama

EMOTIVNO: Koncert u čast legendarnog Laze Ristovskog

Pop kultura -

Najveći rokeri sa ovih prostora pevali i svirali pesme koje su izvodili sa velikim muzičarem

U čast jednog od najvoljenijih muzičara eks-Ju prostora Laze Ristovskog sinoć u Sava centru održan je koncert „Iza horizonta“.

Goran Bregović, Alen Islamović, Kepa iz Smaka, rokeri iz Ju grupe, Pilota i Nevernih beba ukrstili su svoje instrumente i glasove i izveli najlepše numere iz prerano završene karijere. Neke od pesama prvi put su izvođene. Program su vodili Lazini unuci, a njegova ćerka je, posle dvadesetak godina, sela za klavir i odsvirala „Nebo nad Beogradom“ njemu u čast.- Evo, još drhtim. Nije me skoro nešto ovako pogodilo. Otpevao sam pesmu koju Laza nije stigao da završi - rekao je Dragi Jelić iz Ju grupe.

Porodica... Lazina ćerka svirala klavir, a unuci vodili program
Porodica... Lazina ćerka svirala klavir, a unuci vodili program

Laza je veći deo svog života proveo kao član Smaka. Kepa se setio kako je kao trinaestogodišnjak želeo da svira s njima:- Tada još nije bio dovoljno stasao, ali već sa 18 godina zasvirao je prvi put s nama. Bio je nenormalno talentovan klinac. Pokazao je i dao najbolje od sebe dok je bio u Smaku. Bio je član naše porodice.

Počast za pokojnog prijatelja... Kiki Lesendrić i Ju grupa
Počast za pokojnog prijatelja... Kiki Lesendrić i Ju grupa

Kiki Lesendrić prisetio se kad je sedamdesetih, kao „mali klinac roker“, iza scene upoznao Lazu:- Družili smo se on, Brega i ja. Kasnije je svirao četiri godine s nama. Imali smo više od 150 koncerata u tom teškom periodu, devedesetih, ali smo ih lepo izvukli. Laza je najbolji muzičar i najkvalitetniji. Kao da je živ i tu sa nama. On mora da traje, što postižemo i ovim koncertom.Goran Bregović, s kim je Laza proveo najveći deo karijere kao član Bijelog dugmeta, sinoć je na kraju sa Alenom otpevao „Nakon svih ovih godina“, pa „Ružica si bila“.

Lazar ristovski

Kako sam popio Lazine pare

Davno su bili studijski dani. Hteo sam da podignem pare od kredita za studije, kad, vidim, na računu ogromne pare i potrošim ih iako sam znao da nisu moje. Kad je pravi Laza došao po pare, rekao sam mu da ih nemam i od tada smo se viđali godinu dana da mu ih vraćam. Počeli smo druženje i uglavnom smo ih popili - rekao je glumac Lazar Ristovski.

Ekipa kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track