(FOTO) Izložba Ester Milentijević: Umetnica koristi sove da iskaže svoja osećanja i kreativnost
Foto: Promo

U galeriji Beogratske tvrđave

(FOTO) Izložba Ester Milentijević: Umetnica koristi sove da iskaže svoja osećanja i kreativnost

Pop kultura -

Istalacije umetnice Ester Milentijević nose naziv “Spiritualna elastičnost” . Umetnica koristi sove da iskaže svoja osećanja i kreativnost.

U galeriji Beogratska tvrđava večeras se otvara izložba instalacije umetnice Ester Milentijević pod nazivom “Spiritualna elastičnost” i trajaće do 24. maja. Koristeći kreativnu metaforu Ester šalje jasne i jednostvane vizuelne poruke. Ona nastoji da izazove reakciju primaoca i raznolike načine shvatanja, rekla je u recenziji pesnikinja Olja Šestakov. Umetnica koristi sove da iskaže svoja osećanja i kreativnost.

U galeriji Beogratska tvrđava večeras se otvara izložba instalacije umetnica Ester Milentijević pod nazivom “Spiritualna elastičnost” i trajaće do 24. maja. Kaže da su oči prozori duše kroz koje se i ogledaju emocije. Sove imaju velike oči i zato su one tako dobre kada se opisiju emocionalna stanja.

Duh i izvori inspiracije Ester Milentijević su kao reke ponornice zaronili u najdublje sfere spoznaje, ispitujući granice spiritualne elastičnosti u traganju za smislom. Instalacije nose nazive mir, vera,nada, skormonost, strpljenje, lakoća, znanje, svest, mudrost, strah, depresija, anksioznost, bes, stres, nesretivost, od mene je sve počelo. Ester Milentijević je 1995. godine završila Falkultet umetnosti u Prištini, na odseku za grafički dizajn, magistrirala je 2006. Radi kao vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Zvečanu. Član je ULUS i ULKIM.

2013. godine osvojila je prvu nagradu na konkursu Kulturnog centra u Zrenjaninu, i prvu nagradu na 13. Međunarodnoj izložbi Žene slikari u kategoriji Digital artz.

Imala je samostalne izložbe u Zvečanu, Rumi, Nikšiću, Tivtu, Petrovcu, Beranama, Despotovcu, Smderevskoj palanci, Beogradu, Zrenjanjinu, Lazarevcu...

Učestvovala je na 45 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track