EVA RAS TUŽI AUTORE FILMA: Neću da arče moje dupe!
Foto: Dragana Udovičić

Tuži autore filma „Ljubavni slučaj“

EVA RAS TUŽI AUTORE FILMA: Neću da arče moje dupe!

Pop kultura -

Glumica smatra da je rimejk kultnog ostvarenja Dušana Makavejeva u režiji Milutina Petrovića očajna kopija originala iz 1967. i da je glavna glumica matora za tu ulogu

Eva Ras (76) razmišlja da presavije tabak i tuži autore rimejka čuvenog filma „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“!Uloga Izabele u filmu Dušana Makavejeva proslavila je našu glumicu, a čuvena je scena kako ona leži na krevetu sa crnom mačkom na sebi. Njenu ulogu sada, u savremenom viđenju Milutina Petrovića, tumači Ljuma Penov, što se uopšte ne dopada Evi.

1967. Hrabar potez... Eva se prva skinula
1967. Hrabar potez... Eva se prva skinula

Mora na sud

- Niko nema pravo da ponavlja kultne scene iz filma, što nije rimejk. Tužiću ih zbog mrtvog Slobodana Aligrudića, izlapelog Makavejeva i sebe. Neću da dopustim da oni moju dupe arče. Oni su iskopirali pola filma. Lažu po medijima da su od mene dobili podršku. Odbila sam da igram. Nikad ne odbijam studente, a nisam prihvatila poziv jer sam na snimanju zatekla kretensku atmosferu - tvrdi Eva.
2017. Već viđeno... Milutin Petrović i Ljuma Penov
2017. Već viđeno... Milutin Petrović i Ljuma Penov

Ona nije zadovoljna ni izborom svoje naslednice.- Imala sam tada 26 godina i moje dupe je bilo mlađe od guze te žene. Ona je stara za tu ulogu, a ne samo zbog dupeta. Ona gine u filmu i što je mlađa, tragedija je potresnija. Moja junakinja je izgledala kao da ima 20, a ona kao da ima 40 godina. Šta fali mom dupetu da ga treba zameniti? Ne mogu da podržim te plagijatore i lopove. Tužbu ću podneti, ali sam zgrožena da jedan profesor zloupotrebljava studente i zaklanja se iza njih - završava u svom stilu glumica.Nisu dostojni originalaRežiju filma potpisuje devetoro reditelja pod vođstvom Milutina Petrovića, koji je prilično oštro odgovorio slavnoj glumici.- Klint Istvud je rekao: „Mišljenje je kao dupe, svako ga ima.“ Ali veoma, veoma retko neko ima tako opičeno i zabavno du..., ovaj mišljenje kao Eva. Moglo bi se reći - mišljenje je kao guza, nije svakome seksi. Ja i svi iz ekipe „Ljubavnog slučaja“ zaista obožavamo Evu Ras, probali smo da učinimo sve kako bismo bili makar blizu autorskog i umetničkog nivoa koji je ceo originalni film iz šezdeset sedme dostigao, ali nisam siguran da smo dostojni tabloidnih i rijaliti šou kapaciteta gospođe Ras - naveo je Petrović.

Ko je Ljuma PenovMENJALA PREZIME I JEDVA UPISALA GLUMULjuma Penov (37), naslednica Eve Ras u filmu „Ljubavni slučaj“, završila je glumu Novom Sadu. Na Akademiju je primljena tek iz petog pokušaja. Njeno pravo prezime je Gaši, ali ga je promenila zbog karijere. Publika je najviše poznaje po glavnoj ulozi u filmu „Crna Zorica“.

Lj. Radanov - B. Karović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja