Prikaži najnovije vesti
Vladimir Putin, Emir Kusturica, Orden družbe, orden, odlikovanje, priznanje, fot
Končno pred beogradskom publikom

Film Na mlečnom putu Emira Kusturice otvara 45. FEST!

Pop kultura 57

Film „Na mlečnom putu“ reditelja Emira Kusturice otvoriće 45. Međunarodni filmski festival – FEST 2017.
Dugo očekivano ostvarenje našeg čuvenog reditelja konačno stiže predbeogradsku publiku, i to upravo na predstojećem FEST-u.

Rad na filmu trajao je tri godine, ekipa je sa prekidima snimala ukupno 50 nedelja,bilo je angažovano 5.000 statista, izvedeno 800 eksplozija. Veliku pažnju u Andrićgradu izazivala je legendarna lepotica, Monika Beluči, koja tumači glavnu žensku ulogu. Uz nju uloge tumače i Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović, ali i sam Kusturica, koji je, premda već ima glumačkog iskustva, prvi put na sebe preuzeo i glavnu mušku ulogu.

Film je inspirisan Kusturičinim segmentom iz omnibusa "Razgovori sa Bogovima", koji je prikazan na 43. FEST-u. Priča je podeljena na tri dela i prati određene kritične periode u životu jednog čoveka i njegove zemlje- težak period rata, period procvata kada se zaljubljuje u ženu koja je spremna da žrtvuje sve za njega, i njegovi poslednji dani kada se osvrće na svoju turbulentnu prošlost.

"Ovo je priča o moralu, veri i uverenju, što je danas zaboravljena kategorija", izjavio je Kusturica. „Na mlečnom putu“  je premijerno prikazan u takmičarskom programu festivala u Veneciji gde je dobio „Mladog zlatnog lava“, a biće prikazan van konkurencije na 45. FEST-u, koji će se održati od 24. februara do 5. marta 2017.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir