(FOTO) DANAS SU IM PROFESIJE POTPUNO DRUGAČIJE Ove poznate ličnosti su nekada bili prosvetni radnici
Foto: Profimedia

Evo čime su se bavili pre velikih karijera

(FOTO) DANAS SU IM PROFESIJE POTPUNO DRUGAČIJE Ove poznate ličnosti su nekada bili prosvetni radnici

Pop kultura -

Nedavno je objavljena vest da će čuvena glumica Anđelina Džoli postati profesorka Londonske škole ekonomije. Ako vam to deluje čudno, u stvari nije, jer ona niti je prva, a ni poslednja koja je to uradila

Da poznati umetnici i javne ličnost postanu profesori ili nastavnici u školama, redovna je praksa. Neki su čak i pre svojih velikih karijera radili u prosveti.

1. Džin Simons - Basista benda „Kiss“, prepoznatljiv po isplaženom jeziku, predavao je šestom razredu u Harlemu pre nego što je postao muzičar. Jednom prilikom Simons je otkrio da su ga nadređeni kaznili jer je izmenio lektiru: zamenio je Šekspira stripovima jer je smatrao da će učenici to radije čitati.

2. Sting - Pre nego što je postao poznat kao frontmen benda „The Police“, Sting je predavao engleski jezik, muzičko i fudbal u srednjoj školi.

Foto: AP
Foto: AP

3. Kevin Spejsi - Kao dodatak glumačkoj, producentskoj, režiserskoj i pevačkoj karijeri, Spejsi je proveo čitavu godinu predavajući pozorišnu umetnost na Oksfordu.

4. Alek Boldvin - Svi koji su studirali na Sautemtonskom Univerzitetu tokom 2002. godine mogli su slušati Boldvinova predavanja o pozorišnoj umetnosti.

5. Barak Obama - Nakon završenih studija na Harvardu, Obama je bio predavač konstitucionalnog prava na Čikaškom Univerzitetu.

Foto: Beta AP
Foto: Beta AP

6. Silvester Stalone - Silvester Stalone, koji se proslavio ulogom u „Rokiju“, jedno vreme je bio nastavnik fizičkog.

7. Šeril Krou - Šeril Krou je predavala muzičko u osnovnoj školi u Misuriju pre nego što je odlučila da se u potpunosti okrene pevačkoj karijeri.

8. J.K. Rouling - Dok je pisala prvu knjigu „Hari Poter“ Roulingova je radila kao predavač engleskog kao stranog jezika u Portugalu. Jednom prilikom je rekla da je lik profesora Snejpa inspirisan jednim od nastavnika koje nije volela.

9. Opra Vinfri - Poznata voditeljka, popra.jpgroducentkinja, glumica i urednica, Opra Vinfri, jedno vreme je predavala Menadžment na Nortvestern Univerzitetu (Northwestern University).

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(Bizlife.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track