FOTO MAJKU MU JE UBIO ČETNIK Izgubio je SESTRU, PORODICA MU JE SVETINJA, a evo kako mu izgleda ĆERKA
Foto: Aleksandar Jovanović

Lepa ćerka

FOTO MAJKU MU JE UBIO ČETNIK Izgubio je SESTRU, PORODICA MU JE SVETINJA, a evo kako mu izgleda ĆERKA

Pop kultura -

Sina Mihaila Miše Janketića ljubitelji serija mogu da gledaju u "Ubicama mog oca", a njegova sestra Milica posvećena je pozorištu.

Talenat su nasledili od roditelja, koji su im bili najveća podrška.

Marko Janketić, foto Printscreen
Marko Janketić, foto Printscreen

Milica je ranije rekla da je kod uvek bilo pozorište u kući, a pošto je najmlađa u porodici, imala je kako kaže bukvalno pet roditelja. Uvek je bila svesna da je dete popularnog oca, ali tome nije pridavala veliku važnost.

Milica Janketić, foto Printscreen
Milica Janketić, foto Printscreen

"Odrasla sam u pozorištu, ali tek kada sam počela da razmišljam o izboru fakulteta u trećoj godini gimnazije, odlučila sam da se raspitam šta je sve potrebno za upis na glumu. Videla sam da su u omladinskom pozorištu Dadov u toku audicije i odlučila da probam. Za godinu dana igrala sam u nekoliko predstava i shvatila da je to ono što hoću, pa sam sledeće godine iz prvog puta upisala FDU. Želela sam da me tata sprema za prijemni, ali on me je čuo samo jednom. Priznajem da sam imala tri puta veću tremu nego kada sam otišla na FDU i sve što mi je rekao bile su dve rečenice: Sine, bitno je da to budeš ti. I važno je da imaš dobro izgovorenu misao. Kada sam dobro shvatila šta to znači, uspela sam da ostvarim ono što sam naumila", rekla je ranije za Story.

Marko Janketić, foto Pritnscreen
Marko Janketić, foto Pritnscreen

Podsetimo, jedan od naših najvećih glumaca Mihailo Miša Janketić ispričao je potresno priču o stradanju njegove porodice tokom Drugog svetskog rata. Janketić je ostao siroče, otac mu je ubijen, a poznavao je četnika koji mu je ubio majku. Razdvojili su ga sestre, koju je dugo tražio. On je u srednjoj školi, koju je pohađao u Beogradu, molio svoju profesorku da mu ne kaže gde žive potomci ubice njegove majke kako ne bi bio u mogućnosti da mu se osveti. Njegov težak život posleratnog siročeta napravilo je od Janketića velikog čoveka i glumca kome je porodica na prvom mestu.

Miša Janketić: Četnik mi je ubio majku, molio sam da mi ne kažu gde žive njegovi potomci

Puls/EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track