(FOTO) OSVETLALI NAM OBRAZ: Da li ste znali da su ove SVETSKE zvezde poreklom sa Balkana?
Foto: Profimedia

SVE IH ZNATE

(FOTO) OSVETLALI NAM OBRAZ: Da li ste znali da su ove SVETSKE zvezde poreklom sa Balkana?

Pop kultura -

Ove svetske zvezde "vuku" korene sa naših prostora.

Holi Valans

Australijska glumica i pevačica koju pamtimo iz serije "Neighbours" nosila je očevo prezime Vukadinović.

Tata joj je Srbin, a ona je prezime promenila zbog svetske karijere. Udata je za engleskog tajkuna Nika Kendija, jednog od 50 najbogatijih preduzetnika u Ujedinjenom Kraljevstvu.

foto Profimedia
foto Profimedia

Sandra Nasić

Sandra je pevačica rok benda "Guano Apes", jednog od najpopularnijih bendova u Nemačkoj. Njeni roditelji su Hrvati i ona govori hrvatski iako je rođena u Nemačkoj.

"Doduše, ne govorim ga tako dobro kao moj otac, koji uvek kaže da bi to moglo bolje. Ali nakon samo nekoliko nedelja provedenih tamo, ja govorim tečno", rekla je Sandra.

foto Profimedia
foto Profimedia

Ida van Munster

Rođena kao Aida Đapo, bosanska blogerka, manekenka i šminkerka proglašena je za najlepšu ženu na svetu 2013. na sajtu BeautifulWomen.

Iza sebe je ostavila lepotice poput Monike Beluči, Megan Foks, Adrijane Lime, Eve Mendez. Opisali su je kao "očaravajuću mladu damu iz Bosne, izuzetno harizmatičnu, obrazovanu, talentovanu, duhovitu čija originalna lepota i jedinstven stil života čine je posebnom".

Džo Manganjelo

Muž Sofije Vergare, zvezda filmova "Magic Mike" i "Spiderman", serija "True Blood", "How I Met Your Mother" i "ER" je rođen 1976. a majka mu je Hrvatica.

Njegova majka je dete hrvatskih emigranata. Manganjelo se prvo oprobao u sportu kao igrač američkog fudbala, ali se posle teške povrede okrenuo glumi.

foto Profimedia
foto Profimedia

Kristof Valc

Hrvatske korene ima i austrijski oskarovac Kristof Valc (58).

Snimio je desetine televizijskih filmova i serija u Nemačkoj i Austriji pre nego što ga je Kventin Tarantino izabrao za ulogu zlog nemačkog pukovnika Hansa Lande u "Inglourious Basterds".

Valcova majka Elizabeth Urbančić je ugledna kostimografkinja hrvatsko-slovenskog porekla.

foto Profimedia
foto Profimedia

Vird Al Janković

Alfred Metju Janković, poznatiji kao "Ludi Al" Janković je američki pevač, glumac, tekstopisac, muzički i filmski producent.

Najpoznatiji je po duhovitim parodijama popularnih pesama. Od početka svoje karijere 1979. godine do danas prodao je više od 12 miliona primeraka albuma i održao više od hiljadu nastupa uživo.

Takođe je, uz devet nominacija, tri puta osvajao Gremi, četiri zlatne i tri platinaste ploče. Uz snimanje albuma, Janković je režirao spotove i nastupao u televizijskim emisijama kao što su Simpsoni, Behind the Music, Johnny Bravo...

Otac mu je bio Srbin Nik Janković.

foto Profimedia
foto Profimedia

(b92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track