(FOTO) Ovako danas izgleda dečak sa Braco čokolade

Uspomena Dana Babića

(FOTO) Ovako danas izgleda dečak sa Braco čokolade

Pop kultura -
Od 1957., otkada su počele da se proizvode pa do danas, čokolade Braco i Seka prodale su se u više od 1,5 milijardi komada

Dana Babića (33) iz Zagreba izabrali su za lice s čokolade. Kaže da mu je donela popularnost i ga i danas prijatelji zovu Braco. Sve je krenulo slučajno 1988. godine.

"Kad bih morao da nabroji pet stvari koje me opisuju, jedna od njih zasigurno bi bila čokolada Braco", kaže Dan Babić (33).

Upravo je njegov lik dečaka na toj čokoladi. Kako je navelo Zvečevo, od 1957., otkada su počele da se proizvode pa do danas, čokolade Braco i Seka prodale su se u više od 1,5 milijardi komada.

A sve je krenulo slučajno 1988. kad su u vrtić na Bijeničkom putu stigli fotografi. Tada šestogodišnjeg dečaka nije zanimalo ništa osim igre i jedva je čekao da se snimanje završi. To mu je bila poslednja godina u vrtiću.

"Na jesen sam krenuo u školu i jednog dana u septembru stigao sam kući, a majka Nada mi je rekla da žele da me slikaju za čokoladu Braco. Bio sam toliko iznenađen više što, ako sam jeo čokoladu, to je bila isključivo čokolada Braco", priseća se.

Foto Fejsbuk
Foto Fejsbuk

Sa Zvečevom je potpisao ugovor na 126 tadašnjih nemačkih maraka. "Od tog dana sećam se samo da mi je majka pripremila crveni džemper. Bio sam prvi na redu, a iza mene je bila devojčica Tea Agbaba, koja je bila Seka. Tad sam je prvi put video, ali je više nikad nisam sreo. Tek pre koju godinu pronašao sam je na Fejsbuku", govori Dan.

Prve čokolade s njegovom slikom u prodaju su puštene 1990. "Ja o tome nisam voeo da govorm, ali nije bilo prijatelja i rođaka koji se time nisu hvalili", kaže. Tvrdi da mu profesori nikada nisu gledali kroz prste ili poklanjali ocene.

Zvečevo je s vremenom Danovu i Teinu fotografiju zamenilo crtežima, ali niko od njegovih prijatelja nije zaboravio Bracu.

"Drago mi je da sam imao priliku toliko godina da budem Braco i to mi je dalo neki osećaj jedinstvenosti", govori.

Danas živi s bratom Tinom u Poreču. "Nakon Zagreba, ovo je velika promena, ali nisam zažalio. Imam život bez stresa, dovoljno vremena i energije za tenis, vožnju biciklom uz more", govori Dan koji je i zaljubljen u četiri godine mlađu Ivanu.

"Ukoliko neko odluči da napravi čokoladu Deda, sigurno ću se prijaviti", rekao je u šali Dan.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track