(FOTO, VIDEO) SUDBINA IH RAZDVOJILA: Miloš i Admir se posle 20 godina vratili u detinjstvo!
Foto: Printscreen Prijepoljeonline.wordpress.com, Privatna Arhiva

KURIR PONOVO SPOJIO DRUGARE:

(FOTO, VIDEO) SUDBINA IH RAZDVOJILA: Miloš i Admir se posle 20 godina vratili u detinjstvo!

Pop kultura -

Kurir je uspeo da pronađe u Austriji dečaka Halila iz kultnog filma "Lepa sela lepo gore", koga je tumačio Miloš Ðuričić iz Višegrada

Admir Šehović koji je glumio Milana izgubio je pre 20 godina kontakt sa drugarom i želja mu je bila da ga pronađe. Miloš i Admir preko Kurira ponovo su uspostavili kontakt.

"Čuli smo se prvi put nakon 20 godina. Ne mogu vam opisati svoja osećanja. Sve slike su mi ponovo prošle kroz glavu. Presrećan sam što smo se vratili u detinjstvo", kaže Miloš.Miloš za razliku od Admira, nije odabrao glumu, jer ga je život naterao da se iz rodnog grada preseli u Austriju. Danas živi u Salcburgu.

Miloš Ðuričić supriga Manuela i sin Stojan (foto privatna arhiva)
Miloš Ðuričić supriga Manuela i sin Stojan (foto privatna arhiva)

"Imao sam veliku želju da postanem glumac. Nažalost, sudbina me je naterala da dođem u Austriju. Moji roditelji su se rastali kad sam imao tri godine. Majka je otišla za Austriju, a ja sam ostao s tatom u Višegradu. Nakon snimanja filma moj otac je umro. Nisam imao kod koga da budem. Majka me je odvela i to je bio kraj jedne možda sjajne karijere", priča za Kurir Miloš.

Ðuričić u tuđini nije mogao da nastavi da se bavi poslom koji je zavoleo, a i mlad se oženio."U Austriji živim od 1998. Završio sam gastronomiju i posle toga sam se oženio. Život me nije štedeo i mnogo sam se napatio u novoj tuđoj zemlji. Imam sina Stojana (8), koji nosi ime mog oca, i sada očekujemo drugo dete. Trenutno se bavim transportom, radim za jednu veliku špediciju", objašnjava Ðuričić.

Kaže da ni on, kao ni njegov drugar Admir, nije imao problema zato što u ostvarenju Srđana Dragojevića igra dečaka druge vere. "Mogu iskreno da kažem da mi je to bilo nevažno. Nakon snimanja mi je bilo neobično što me ljudi nisu zvali po imenu, nego Halil, po liku koji tumačim", kaže Miloš.

" Ulogu sam dobio zbog recitovanja, zato što sam imao plavu kosu i oči. Snimali smo jednu scenu u selu Koritnik kod Višegrada. Nakon četiri meseca zvali su me da idem na nastavak snimanja. Od honorara sam kupio tada najskuplje patike „najki ermaks“, a ostalo sam dao ocu", kaže Miloš.

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track