GRAN PRI NAISA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Kao da sam drugi put živ!
Foto: M. M.

Filmski susreti u Nišu

GRAN PRI NAISA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Kao da sam drugi put živ!

Pop kultura -

Priznanje za najbolju mušku ulogu „Car Konstantin“ pripalo je Lazaru Ristovskom, dok je „Caricu Teodoru“ dobila Jelena Đokić

Proslavljeni glumac Žarko Laušević primio je sinoć gran-pri „Naisa“ za najboljeg glumca festivala Filmski susreti u Nišu.

- Hvala vam. Zahvaljujući vama osećam se kao da sam drugi put živ - kazao je Žarko Laušević nakon što mu je uručeno priznanje za ulogu u „Smrdljivoj bajci“.Priznanje za najbolju mušku ulogu „Car Konstantin“ pripalo je Lazaru Ristovskom, dok je „Caricu Teodoru“ dobila Jelena Đokić.

Poveljom za izuzetnu mušku ulogu nagrađen je Vuk Kostić, a za žensku ulogu dobila ju je Mirjana Karanović. Najbolji epizodisti su Igor Damnjanović i Tamara Krcunović, a najuspešniji debitant Marta Bjelica.Specijalna nagrada za poseban doprinos umetnosti kinematografije dodeljena je posthumno Miloradu Mandiću Mandi, a nagradu je primila Mandina supruga Anja.

- Ovim se ja opraštam od njega, kao i od kolege. Bila je privilegija raditi s njim, mada je on uvek bio duhovitiji od mene. Poklanjam se njegovom velikom daru - rekla je Anja.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track