Holivud snima film o Srbiji
Foto: Shutterstock

Težak život inspiracija svetskim producentima

Holivud snima film o Srbiji

Pop kultura -

Priča će pratiti oca koji odlučuje da proda bubreg kako bi prehranio porodicu, a u glavnoj ulozi gledaćemo nekog našeg glumca srednje generacije

Producenti iz Holivuda konačno će snimiti film po jednoj priči iz Srbije.Za nekoliko godina u bioskopima širom sveta mogli bismo da gledamo ostvarenje u kojem je junak Srbin koji pristaje da proda svoj bubreg kako bi prehranio porodicu. Mnogo koštaTrenutno su u toku pripreme i još se odlučuje o tome hoće li se film snimati u Beogradu ili Americi. Prema nezvaničnim informacijama, producenti za glavnu ulogu žele nekog srpskog glumca srednjih godina, poput Nikole Ðurička, kako bi adekvatno bila dočarana ova potresna priča. I ranije su ambiciozno najavljivani slični projekti, ali nikad nije došlo do njihove realizacije.

Zbog nedostatka novca producenti su odustali od snimanja filmova o velikom naučniku Nikoli Tesli. Takođe, pre nekoliko godina naši mediji su pisali da počinje da se snima film „Tigrov skok“, inspirisan životom Željka Ražnatovića Arkana. Za ekranizaciju knjige „Arkan“ Vladimira Ðorđevića navodno je bilo izdvojeno osam miliona evra, Cecu je trebalo da tumači Eva Mendes, a Arkana Sergej Trifunović. Sličnu sudbinu doživela je i priča „Klopka“, po kojoj je snimljen film Srdana Golubovića.Vuk i Uroš kandidatiOd srpskih reditelja trenutno svoj prvi film sprema Uroš Stojanović, a scenarista i reditelj „Ničijeg deteta“ Vuk Ršumović priprema svoj prvenac na engleskom, u kojem će se baviti devojčicom koja po Evropi traga za svojim korenima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track