HOLIVUDSKE ZVEZDE OTKRILE NAJVEĆU TAJNU: Sekta nam je uzela dušu!
Foto: AP

Priznanje

HOLIVUDSKE ZVEZDE OTKRILE NAJVEĆU TAJNU: Sekta nam je uzela dušu!

Pop kultura -

Oni su danas bogati i slavni. Imaju fanove širom sveta kojima su idoli. Ali nije uvek bilo tako. Pre nego što su počeli da koračaju putem ka zvezdama, mnogi su preživeli pakao u sektama.

Oni sada otvoreno govore o svom detinjstvu koje su obeležili zabrane, rigorozna pravila i bizarni rituali, naglašavajući da im tada život nije bio nimalo lak, a još teže im je bilo da pobegnu od svega. Za razliku od njih, ima i onih koji su i dan-danas pripadnici sekte poput Tom Kruza, koji često koristi svoja pojavljivanja da veliča Sajentološku crkvu, zbog koje je zapostavio ćerku Suri.Anđelina Džoli: Silovali su me TOKOM ritualaNedavno je otkriveno da je Anđelina Džoli sa 23 godine bila član Iluminata. Možda bi ovo i dalje bila tajna da nije isplivao tajni snimak nastao 1999. godine u kojem glumica govori o mukama kroz koje je prošla kao pripadnica sekte.- Tokom rituala Iluminata drugi članovi vas vezuju, siluju i muče. Ja sam ubila zmiju kao žrtvu i istetovirala je kao deo rituala. Ohrabrivala sam kolege da se pridruže Iluminatima jer se smatralo da će im to obezbediti put do vrha - pričala je glumica.

Mišel Fajfer: Igrali su se mojim umomMišel Fajfer prisilno je bila član sekte breterijanizam, koja propagira uverenje da čovek može da živi bez hrane i vode:- To je bila igra mojim umom. Pričali smo s bivšim pripadnikom pokreta i on nam je opisao psihološku manipulaciju kroz koju je prošao. Tada sam shvatila da sam bila deo sekte.

Vinona Rajder: U kult ušla sa sedam godinaVinona Rajder se kao sedmogodišnjakinja s porodicom preselila u komunu rejnbou u Kaliforniji. Oni su se zalagali za borbu protiv nasilja i jednakost među ljudima. U komuni su sa još sedam porodica proveli tri godine. Oni su pokušavali da budu nezavisni od spoljašnjeg sveta.

Glen Klous: Nije mi bilo lako da pobegnemGlen Klous se u sedmoj godini priključila pokretu Moral Re-Armament u Švajcarskoj.- Drugi su mi diktirali kako moram da se ponašam i šta da mislim. Kad sam napunila 22 godine, otišla sam iz sekte, ali mi nije bilo lako. Sloboda je za mene bila nešto novo, nešto s čime u početku nisam znala da se nosim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track