HRVATSKI PREDSTAVNIK NA EVROVIZIJI BESAN: Okrivio Srbiju i hrvatsku predsednicu što nije pobedio
Foto: Printskrin

Oglasio se na Fejsbuku

HRVATSKI PREDSTAVNIK NA EVROVIZIJI BESAN: Okrivio Srbiju i hrvatsku predsednicu što nije pobedio

Pop kultura -

Hrvatski pevač Žak Hudek, koje je predstavljao Hrvatsku na Izbora za pesmu Evrovizije u Kijevu, oglasio se na Fejsbuku i, pored toga što se zahvalio na podršci, okrivio je, između ostalog Srbiju i predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

"Da je uspeh mogao biti veći - jeste. Izostanak podrške "stručnih" žirija susednih zemalja je stvarno sramotan. Istinu su, nažalost, ovaj put zamenili gorčinom, pretpostavljam iz razloga jer je Hrvatska jedina iz regiona ušla u veliko finale. Među delegacijama i nama izvođačima iz regiona nije bilo mesta za gorčinu - nama je bilo iskreno žao da i oni nisu prošli u finale, a oni su nama bili stvarno divna podrška, bodrili su nas rečima: "Sad ste vi predstavnici regiona, dajte sve od sebe!" Zahvaljujem im se svima redom od srca na tome. Dakle, neverovatno je da od "stručnih" žirija suseda nismo dobili ni boda jer se tu treba ocenjivati vrednost kompozicije i vokalna izvedba, a tu je svaka reč suvišna", napisao je između ostalog Žak, a potom se osvrnuo i na izostanak podrške hrvatskog državnog vrha i predsednice države Kolinde Grabar Kitarović.

"Najiskrenije, najponiznije i bez imalo gorčine sada svima vama mogu reći - izostala je podrška državnog vrha. Baš ništa nisu učinili da nam pomognu kako bismo u Kijevu bili najbolji. Evrosong je muzičko takmičenje, najveće na svetu, ali videli smo koliko je politika prisutna, neizbežna... Ako ikada mislimo da pobedimo tamo, moramo svi zajedno raditi na tome, dosta unapred, naprosto ne ide drugačije, to je sasvim jasno! Mesecima smo pisali našoj cenjenoj Predsednici, mesecima nismo dobijali odgovora, da bismo konačno dobili odgovor njene kancelarije, tri nedelje uoči odlaska u Kijev - da nažalost nema vremena da nas primi i da nam želi svu sreću... Ovde Predsednica nije odbila da primi mene, Žaka, već je odbila da pomogne hrvatskom predstavniku uoči takmičenja koje prati 200 miliona gledalaca širom sveta. Upravo je Evrosong državama poput Hrvatske jedini pravi prozor u svet! Vidim, ovih dana Predsednica obilazi modne revije, haljine su sve lepše, šminka i frizura sve bolje - "čestitam" na tome! Mnogo vremena naša Predsednica ulaže u sebe", napisao je pevač.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Za mnoge NISTE ZNALI: 5 evrovizijskih hitova koji su osvojili svet! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track