I TAKO... Pala prva klapa nove serije porodice Bajić
Foto: Zorana Jevtić

Pazi

I TAKO... Pala prva klapa nove serije porodice Bajić

Pop kultura -

Radoš Bajić napisao 11 epizoda za komediju „Psi laju, vetar nosi“, čija je radnja smeštena na periferiju Beograda. Glavne uloge igraju Tihomir Stanić i Anita Mančić

U beogradskom naselju Makiš pala je juče prva klapa nove televizijske serije „Psi laju, vetar nosi“ autora Radoša Bajića. Projekat zajedno rade RTS i „Kontrast studio“, a režiju potpisuje Jelena Bajić Jočić.

Urbani seljaniRadoš Bajić autor je najgledanije serije „Selo gori, a baba se češlja“, a potpisuje 11 epizoda priče „Psi laju“ kao scenarista i igra malu epizodnu ulogu.- Serija je pitka komedija koja će otkriti nepoznati i kontroverzni urbani svet predgrađa i rustikalne beogradske periferije. Smeštajući svoju priču na Straževicu, u Rakovicu, Resnik, Ostružnicu, Sremčicu i Orlovaču, u epicentar naše pažnje ponovo stavljam male, obične ljude. Ovoga puta one koje su nedavno napustili svoje domove i koji su se trbuhom za kruhom, u potrazi za boljim životom, nasukali na obode velikog grada, da tu potraže sreću - i komad hleba... - navodi Radoš Bajić.

Kako pregurati naredni dan, to je pitanje koje svakodnevno sebi postavljaju junaci TV serije „Psi laju, vetar nosi“. Nošeni nevoljama i snovima o boljem životu, oni nastoje da uhvate korak s pulsom velikog grada, da postanu njegov neraskidivi deo i da se izbore za mesto pod suncem metropole.

Premijera na jesenU seriji je angažovan veliki broj poznatih glumaca iz Srbije i regiona, a među njima Tihomir Stanić, koji tumači jednu od glavnih muških uloga, zatim Anita Mančić, čuvena Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Milenko Pavlov, Bora Stjepanović i Boris Milivojević. Tu je i poznati glumac iz Makedonije Dančo Čevrevski, profesor glume na univerzitetu u Skoplju, koji će posle više od 20 godina ponovo zaigrati u srpskom projektu, zatim Nedeljko Bajić, Marko Živić, Nenad Heraković i mnogi drugi.

Prva epizoda biće emitovana na jesen na programu RTS.Lj. Radanov - M. Cukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track