JA BEZ TEBE: Autor Boljeg života posvetio pesmu Mileni Dravić!
Foto: Printscreen, Damir Dervišagić

Druženja u bifeu Ateljea 212 završila u stihovima

JA BEZ TEBE: Autor Boljeg života posvetio pesmu Mileni Dravić!

Pop kultura -

Glumac Baja Bačić često je provodio vreme u društvu Gage Nikolića i njegove žene, koja mu je bila inspiracija da piše poeziju

Na televiziji je i dalje među najgledanijim programima i nova repriza serije „Bolji život“, čiju naslovnu temu peva i staro i mlado, a većina i ne znajući da je tekst pesme napisao nekada popularni glumac Ljubiša Baja Bačić.

Šmeker... Dragan Nikolić
Šmeker... Dragan Nikolić

Nepoznato je i da je on autor i stihova za numeru „A ja bez tebe“, koju je posvetio Mileni Dravić. Pesma je objavljena na drugom albumu Snežane Mišković Viktorije, ali nikad nije postala popularna kao tema iz TV serije u izvođenju Dade Topića.- Ne sećam se kako je došla u moje ruke. Neko je u studio doneo tekst, a onda je Nenad Stefanović Japanac uradio muziku. Đorđe David je otpevao prateće vokale. Malo sam je izvodila. Ljudi su više voleli neke moje druge hitove - kaže Viktorija.

Pesmu nije izvodila na nastupima... Snežana Mišković Viktorija
Pesmu nije izvodila na nastupima... Snežana Mišković Viktorija

Ona je tada insistirala da je kupe jer je posvećena našoj najvećoj glumici Mileni Dravić.- Nikad nisam upoznala Baju Bačića. On je bio tajanstven i nije se eksponirao. Mene je privukla pesma jer je imala pozadinu. Rekla sam Mileni kad smo letele do Crne Gore da sam je snimila. Kad je čula, ona se smejala onako slatko i dečje - objašnjava pevačica.Pesmu „A ja bez tebe“ Bačić je objavio u zbirci pod naslovom „Paradoksi“, a za svoju poeziju nagrađen je priznanjem „Miloš Crnjanski“.- Glumac i pesnik nije imao nikoga, a sećanje na njega još čuva Milan Caci Mihailović. Gaga, Milena i Baja bili su drugari u bifeu. Bio sam veoma blizak s njima. Nije nam poznato da je bio zaljubljen u Milenu - kaže naš sagovornik iz Ateljea 212 koji je insistirao na anonimnosti.Ljubiša Bačić ostaće upamćen po tome što je na jedinstven način oživeo, između ostalog, i pričljivog „mudrosera“ - petla Sofronija, nezgrapnog Olivinog udvarača Badžu i halapljivog Štrumpfa Njupadžiju. U seriji „Bolji život“ igrao je klavirštimera. Preminuo je u Beogradu 24. marta 1999, baš kad je počelo bombardovanje Srbije.

Velika tajnaBRENA ODBILA DA IGRA NINU ADREJEVIĆLepa Brena odbila je ulogu čuvene Nine Andrejević u seriji „Bolji život“, koja je kasnije proslavila njenu koleginicu Snežanu Savić. Krajem osamdesetih producent TV Beograd je želeo da na novom projektu u ulozi pevačice ima veliku zvezdu, a Brena je tada bila u zenitu popularnosti i već pokazala svoj glumački talenat.- Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove - rekla je Brena svojevremeno za Kurir.

STIHOVI PESME ZA MILENU DRAVIĆSuze bez plotasmrt bez životapuška bez metkakraj bez početka(Oblak bez smogađavo bez Bogazidar bez kulesreće bez tuge)Bukvar bez slovamladost bez snovašetač bez nogesvađa bez slogeRefrenMalo bez većegtroje bez trećegsvako bez sebea ja bez tebea ja bez tebeViktorija „Ja bez tebe“

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track