JEDNOSTAVNE PRIČE Lazar Ristovski: Ne pišem da bih se dopao ljudima
Foto: Damir Dervišagić

Glumac predstavio knjigu

JEDNOSTAVNE PRIČE Lazar Ristovski: Ne pišem da bih se dopao ljudima

Pop kultura -
Za manje od mesec dana već je u prodaji treće izdanje, a sprema se prevod i na makedonski jezik.

Nakon romana „Belo odelo“ i „Kako sam dobio Oskara“, glumac Lazar Ristovski predstavio je preksinoć zbirku pripovedaka „Jednostavne priče“.

Oduševljen... Momčilo Bajagić
Oduševljen... Momčilo Bajagić

Netipično za književne promocije, okupilo se mnogo ljudi, a među njima bili su Filip David, Momčilo Bajagić Bajaga, Puriša Đorđević.- Priče sam pisao iskreno i onako kako ih osećam. U njima su tuga i humor pomešani kao i u životu. Nisam pisao da se dopadnem nekome ili da se takmičim s nekim. Vodila me je strast kao i u pozorištu i na filmu - objašnjava Ristovski i dodaje:- Nikad nisam voleo filmske premijere, a i večeras se čudno osećam. Užasno me je sramota što se o meni govori. Imam utisak da nisam ovde i kao da se događa nekog drugom.

Uživao... Filip David
Uživao... Filip David

Za manje od mesec dana već je u prodaji treće izdanje, a sprema se prevod i na makedonski jezik.- Lazinim likovima savršeno odgovaraju imena, a odlično kombinuje fikciju i stvarnost - rekao je Ljubivoje Ršumović.Pohvalu velikom glumcu i reditelju dao je i Božo Koprivica:- Nagradu „Ivo Andrić“ za kratku priču može da ponose „Rođendan“. Ristovski je pokazao kroz tih nekoliko redova svoj dar i nije morao ništa više da napiše.

Pohvalio... Ljubivoje Ršumović
Pohvalio... Ljubivoje Ršumović

(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track