JUBILEJ FILMA SKUPLJAČI PERJA BEZ GLAVNE GLUMICE Olivera Katarina: Sram vas bilo!
Foto: Damir Dervišagić

Legendarni film

JUBILEJ FILMA SKUPLJAČI PERJA BEZ GLAVNE GLUMICE Olivera Katarina: Sram vas bilo!

Pop kultura -

Dokle više taj progon. Ne znam zbog čega to još uvek traje. Nažalost, jedina sam živa ostala od ekipe. Nema više našeg Bate i Bekima, kaže čuvena pevačica Lenče

Nedavno je proslavljeno pola veka od premijere kultnog ostvarenja „Skupljači perja“ u Muzeju Jugoslavije, a na događaj nije pozvana legendarna glumica Olivera Katarina, koja je obeležila ovaj film.

Povodom ove sramote oglasili su se mnogi glumci, a njen sin Mane napisao je na svom Instagram profilu da nije prvi put da bojkotuju njegovu majku. Iz Muzeja su odgovorili da nisu mogli da pronađu glumicu, a kad smo mi kontaktirali s njom, nije bila iznenađena njihovim postupkom.

Gade mi se- To je sramota. Dokle više taj progon. Ne znam zbog čega to još uvek traje. Pa ja se živa ne čujem, nigde me nema. Ne izlazim iz kuće, nikome ne smetam. Zar da se tako ponašaju? Kažu da nisu mogli da dođu do mene, pa kako me novinari nađu, kolege? Nije istina, to je izgovor - rekla je Olivera i sa uzdahom nastavila:- Nemam nikakav komentar na to, osim velikog gađenja. Toliko toga se na sličan način u mom životu dešavalo da meni ne ostaje ništa osim tog gađenja. Iznenadila sam se kolika se prašina digla oko toga, svi me zovu, i kolege i prijatelji. Ljudi su besni jer je to stvarno velika sramota. Ja sam, nažalost, jedina živa ostala od ekipe. Nema više našeg Bate Živojinovića i Bekima Fehmijua. Strašno mi je žao i užasno teško kad pomislim na to. Eto, kad se već to obeležava, normalno je bilo da me pozovu na izložbu.

Voli me publikaProslavljena glumica smatra da njen politički progon traje decenijama.- Nisam mogla ništa da radim. Nije se to nikoga ticalo. Mnogi reditelji su hteli da me angažuju, al‘ su me skidali. To je verovatno bila politička stvar. Nekome smetam jer govorim istinu, ono što mislim, a to nije dobrodošlo. No, sa druge strane, imam veliku podršku naroda. Svakodnevno doživljavam da me narod podržava i voli. Evo sada su me mnogi mladi glumci zvali. Svi su besni i iznenađeni. Hvala im na tome - rekla je Olivera.

Kultna scena... Bekim i Olivera
Kultna scena... Bekim i Olivera

Naslednik glumice ogorčenNEKA ŽIVE U MRŽNJI I ZLOBISlikar Mane Šakić, sin glumice, ogorčen je na organizatore izložbe.- Proslava je 50 godina od „Skupljača perja“. Moju majku Oliveru Katarinu uopšte i ne pozovu i to nije prvi put. Šta reći o tim ljudskim gmizavcima... Neka žive u mržnji i zlobi, a mi što dalje od njih - poručio je Šakić.

Pogledajte bonus video: Dirljiv susret nakon 30 godina: Ekipa popularne serije ekskluzivno u magazinu Story i dalje želi bolji život
Mona Cukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track