KAMIONDŽIJE DOBIJAJU NASTAVAK: Vozi, kume! Paja i Jare ponovo iza upravljača

Kultna serija u novom ruhu

KAMIONDŽIJE DOBIJAJU NASTAVAK: Vozi, kume! Paja i Jare ponovo iza upravljača

Pop kultura -

Priča s radnim naslovom „Vozi, kume“ iz pera Gordana Mihića snimaće se na proleće naredne godine, a junaci će biti vozači koji ostaju bez posla

Producent Nebojša Nele Garić i scenarista Gordan Mihić na proleće sledeće godine započeće snimanje serije radnog naslova „Vozi, kume“, koja je na neki način nastavak kultnih „Kamiondžija“. Nezaboravni Paja i Jare, odnosno Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, dobiće svoje naslednike, koji žive sličnim životom nakon propasti njihovog preduzeća.- Serija će gledaoce možda podsetiti na „Kamiondžije“, ali obrađivaće današnje probleme i priče. Po žanru je komedija i govori o malim ljudima i njihovim sudbinama. Junaci se bore da prehrane svoje porodice. Gordan je napisao jedan topao i duhovit scenario, kakav se dugo nije pojavio. Neka čudna emocija i duhovitost - objašnjava za Kurir Garić, koji trenutno snima treću sezonu „Vojne akademije 3“.

U modernom duhu... Gordan Mihić
U modernom duhu... Gordan Mihić

Mihić je autor i scenarija za čuvene „Kamiondžije“, koje su premijerno prikazane 1973. godine na TV Beograd. Zbog velike popularnosti serije snimani su nastavci - film „Paja i Jare“ 1974, serija „Kamiondžije opet voze“ 1983. i film „Kamiondžije ponovo voze“ 1984. godine. Kasting za naslednika Paje i Jareta biće održan na jesen. Zanimljivo je da dve glumačke legende u privatnom životu nisu govorili.- Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, videćete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je reći: „Ja se samo ponašam.“ I istina je - celog se života ponašao - rekla je Mirjana Vuisić novinaru Njuzvika Aleksandru Đuričiću u knjizi „Posle fajronta“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track