KATARINA GOJKOVIĆ ZA KURIR: Kvalitet na kraju pobeđuje čak i u ovom svetu neukusa
Foto: Marina Lopičić

Glumica o komadu „Dan odluke“

KATARINA GOJKOVIĆ ZA KURIR: Kvalitet na kraju pobeđuje čak i u ovom svetu neukusa

Pop kultura -

U vremenu nemorala i besmisla moramo se truditi da mladim ljudima ukažemo na to da ipak postoje vredne stvari, kaže glumica

Glumica Katarina Gojković učestvovala je u snimanju spota Bilje Krstić za pesmu „Dimitrijo, sine, Mitre“, gde smo je zatekli uplakanu i veoma potresenu. U razgovoru za Kurir govori o tome šta ju je to toliko uzbudilo, kao i o svoje dve premijere u pozorištu „Boško Buha“.Naći smisao- Bilja me je razbila svojom pesmom. Trebalo mi je to. Ona ima svoju misiju, koju istrajno vodi. Kad se neko na ovakav način bavi muzikom, to je retko. Zahvalna sam joj ne samo zbog moje generacije nego i zbog naše dece, jer će njima ostati zapisani ovako bitni momenti - kaže Gojkovićeva i dodaje:- Čovek mora naći smisao u ovom vremenu. Mi živimo u haosu, u cunamiju kog nismo uvek svesni. Stalno molim boga za bolje sutra i kao roditelju mi je užasno teško kad na to mislim, jer ne znam kakvu planetu ostavljam svom detetu. Kada onda vidite kako Bilja iza sebe ostavlja bisere, znate da će imati ko da ih skupi.Ističe da svaki roditelj ili pedagog mora da ima svoju misiju.- Moramo više da se bavimo kvalitetom. Svakodnevno radim s mnogo mladih glumaca, a i s decom u okviru radionica. Trudim se da im pokažem da u ovakvom društvu neukusa ipak kvalitet na kraju pobedi.Velika častKatarinu u narednim danima očekuju čak dve premijere u pozorištu „Boško Buha“.- Ovo je teatar u kojem sam odrasla i gledala prve predstave. Uvek sam priželjkivala da u karijeri zaigram i velika mi je čast što su me pozvali još dok je moj drug Manda bio živ. Igram u predstavi „Dan odluke“ Marka Manojlovića, čija je premijera 28. oktobra, a odmah nakon toga igram maćehu u predstavi za dečju scenu „Pepeljuga“ - kaže glumica.

Vanvremensko pitanjeVERUJMO MLADIMATemu Manojlovićevog komada čini vanvremensko pitanje kako naći smisao života u današnjem svetu, punom nepravde, proizvoljnosti i surovosti. Delo iz 1992. vrlo je aktuelno.- Govori specifično o mladim ljudima, ali zaista je za svaki uzrast. Zapravo govori o odrastanju, o momentima kada tinejdžeri treba da učine ozbiljne korake u životu, a sve to u kontekstu ovog vremena. „Dan odluke“ govori o ideji da moramo da verujemo mladim ljudima, da im budemo podrška i pomognemo im da u jako teškim vremenima odluče šta je to što će biti njihov život - završava Gojkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track