KOMEMORACIJA SLAVNOM GLUMCU Svetozar Cvetković: Đuza je bio moja sreća
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Povodom smrti glumca

KOMEMORACIJA SLAVNOM GLUMCU Svetozar Cvetković: Đuza je bio moja sreća

Pop kultura -
Sreća što sam igrao uz njega i prisustvovao neponovljivosti takvog dara. On je bio ono što nikada nećemo biti, kazao je Svetozar Cvetković
1 / 6 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Komemoracija povodom smrti Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, koji je preminuo 16. juna uveče u 85. godini, održana je juče u prepunoj velikoj sali Ateljea 212.

Žal za kolegom... Svetozar Cvetković
Žal za kolegom... Svetozar Cvetković

Kolege, prijatelji i poštovaoci slavnog glumca odali su mu poštu minutom ćutanja.Pročitani su telegrami saučešća u kojima je apostrofirana njegova lakoća igre, uz konstataciju da je bio divan i omiljen.- Gluma je bila njegovo bekstvo od profanog, način komunikacije sa nesavršenim svetom, prostor u kojem se osećao slobodno - rekla je Svetlana Bojković.

Ceca Bojković:  Gluma je bila prostor u kojem se osećao slobodno
Ceca Bojković: Gluma je bila prostor u kojem se osećao slobodno

Dirljiv govor održao je Svetozar Cvetković, navodeći detalje i anegdote iz Ðuzinog života i karijere, koje su uspele, i u času tuge, da prisutne nasmeju.- Moja je sreća Ðuza. Sreća što sam igrao uz njega i prisustvovao neponovljivosti takvog dara. On je bio ono što nikada nećemo biti. Ostaje naš uzor. Slavimo život i to ne bilo koji, njegov. Moramo reći da ima smisla jer smisao je ono što nam Ðuza ostavlja kao zaostavštinu. Sećam se kada sam ga pitao da li mu u bolnici nešto fali, rekao je: „Papagaj“. U Novopazarskoj ulici jedan papagaj je izgubio svog gazdu, a mi ćemo tek osetiti šta smo izgubili.

Rada Đuričin i Ljiljana Lašić
Rada Đuričin i Ljiljana Lašić

Na kraju se prolomio poslednji višeminutni aplauz slavnom Ðuzi. Njegovi posmrtni ostaci biće sahranjeni u prisustvu najbližih članova porodice, ali nije otkriveno kad i gde.

Voja Brajović
Voja Brajović

Anica Dobra i Dara Džokić
Anica Dobra i Dara Džokić

Gordan Kičić i Nenad Jezdić
Gordan Kičić i Nenad Jezdić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track