KOMPOZITOR MIŠA MARKOVIĆ TVRDI: Beogradski sindikat ukrao pesmu Miroslava Ilića!
Foto: Printskrin

Sistem te laže hit na društvenim mrežama

KOMPOZITOR MIŠA MARKOVIĆ TVRDI: Beogradski sindikat ukrao pesmu Miroslava Ilića!

Pop kultura -

Kompozitor i pevač Miša Marković najavio je da će podneti tužbu protiv grupe Beogradski sindikat, jer tvrdi da je njihova pesma "Sistem te laže", koja je ovih dana postala hit na društvenim mrežama, plagijat pesme "Lažu da vreme leči sve", koju je otpevao Miroslav Ilić, a za koju on potpisuje aranžman i muziku.

Marinković se poziva na Zakon o autorskim i srodnim pravima, i tvrdi da su članovi Beogradskog sindikata bez njegove dozvole iskoristili kompletan foršpil, odnosno uvod iz pesme "Lažu da vreme leči sve", koja je nastala pre 27 godina, kao i kao svoj foršpil i kao temu koja se provlači tokom čitave pesme "Sistem te laže".

On tvrdi i da je korišćenje njegovog autorskog dela od strane grupe Beogradski sindikat ugrozilo njegovu čast i ugled, zbog brojnih psovki i vulgarnosti koji se spominju u pesmi, čime su, kako navodi, prekršili i član 18. Zakona o autorskim i srodnim pravima.

- Lopovi iz Beogradskog sindikata nemaju moralni kredibilitet. Platiće mi zbog ove krađe - rekao je Marković.Kada smo pozvali Miroslava Ilića da čujemo i njegov sud o svemu, on nije bio raspoložen za razgovor:

- Nisam čuo pesmu. Nemam komentar. Nećete me navući da bilo šta kažem kad nisam čuo pesmu - rekao je Ilić.

Pesma "Lažu da vreme leči sve" Miroslava Ilića

"Sistem te laže" Beogradski sindikat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track