KRISTIJAN BEJL ZBOG ŽENE NAUČIO SRPSKI Reditelj Antonijević otkrio kakvu narav ima holivudski glumac
Foto: Profimedia

Još uvek nije posetio Srbiju

KRISTIJAN BEJL ZBOG ŽENE NAUČIO SRPSKI Reditelj Antonijević otkrio kakvu narav ima holivudski glumac

Pop kultura -

Reditelj Predrag Gaga Antonijević nakon skoro dve decenije od filma „Spasitelj“ ponovo radi u Srbiji, gde priprema seriju „Ubice mog oca“, na kojoj je radio kao scenarista s Natašom Drakulić.

U njegovom filmu "Janičar", plan je da glumi poznati holivudski glumac Kristijan Bejl.

"Projekat o kome govorite veoma mi je važan. Dugo sam radio na njemu i imam sreću da se Bejl zainteresovao za njega od prvog dana. Čekamo samo njegov slobodan termin, a film će se raditi iz ljubavi, a ne zbog novca. Iskreno se nadam da će uskoro doći na dnevni red", rekao je Gaga Antonijević.

"Priča je o paši koga šalju nazad da uguši pobunu Srba u mestu u kom je rođen. Tematski nešto kao Omer-paša Latas. Postoji dvojstvo vere, prošlost i sadašnjost, i glavni junak to treba da pomiri u sebi. Po žanru je drama. On pokušava da pronađe mir i kreće u izgradnju mosta. Film je kompilacija svega što znamo iz istorije".

Na pitanje da li je Bejl svestan kakvu težinu nosi epitet srpski zet, reditelj kaže da je glumac veoma ozbiljan.

"On vrlo studiozno pristupa poslu. Oženjen je Srpkinjom iz ugledne porodice. Veoma dobro poznaje njene korene. Mnogo je i čitao o temi filma", rekao je Gaga i dodao da Kristijan nikada nije bio u Srbiji.

"Trebalo je da dođe na Fest pre nekih 10 godina, ali sticajem okolnosti nismo uspeli da se dogovorimo s organizatorima", objasnio je i rekao da Bejl zna poneku reč na srpskom.

Foto Saša Pavlić
Foto Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track