WDSF JUNIOR DANCE FESTIVAL

(KURIR TV) SRBIJA I HOLANDIJA ZAJEDNO BRANILE SRPSKE BOJE: Gest našeg tima ZADIVIO je SVET!

Pop kultura -

Tokom ovog vikenda od 14. do 16.aprila u Portorožu, u Sloveniji, održava se veliko međunarodno takmičenje pod nazivom "WDSF JUNIOR DANCE FESTIVAL".

Ovo je prvi put u istoriji Svetske sportsko-plesne organizacije (World Dance Sport Federation) da se organizuje festival i takmičenje isključivo za juniorske kategorije.

Plesni savez Srbije i Srbiju predstavljaće omladinski tim naših takmičara, specijalno oformljen za ovo takmičenje, a koji čine sledeći plesni parovi: Vuk Vickov i Tatjana Vasiljević, Martin Radulović i Maša Radulović, Nikola Popović i Andrea Savanović.

Foto Kurir
Foto Kurir

Srpski tim na ovom takmičenju predvode međunarodni sudija i trener Marija Prelević i Ivan Mileusnić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije.

Osim naše države na ovom nadmetanju učestvuje još 10 država. Festival je počeo predstavljanjem timova iz svih zemalja a srpski tim je ostavio poseban utisak najpre zajedničkom koreografijom koju su specijalno spremali za ovaj događaj, a potom gestom koji je još više osvetlao obraz našim takmičarima.

"Još jednom smo pokazali da ples i sportisti Plesnog Saveza Srbije neguju i reprezentuju pravi sportski i timski duh. Naš omladinski tim prihvatio je u svoj takmičarski sastav još jedan plesni par iz Holandije koji usled nedovoljnog broja takmičara iz Holandije ne bi imali pravo da učestvuje na "International Team Match" takmičenju. Zahvaljujući Srbiji i našim dragim takmičarima, Holandija takođe učešće na takmičenju. Ponosni smo što je Srbija na ovakav način učesvovala i ostavila odličan utisak na ovom bitnom takmičenju u istoriji svetskog plesa", istakao je Ivan Mileusnić.

Foto Kurir
Foto Kurir

"Prvi juniorski festival u Portorozu otvoren je predstavljanjem 12 timova iz 10 različitih zemalja, među kojima se našao i sjajno predstavio i nas tim, tim iz Srbije. U prelepoj dvorani hotela Grand Berbandin, takmičenje se odvijalo u sjajnoj atmosferi i navijanju parova, koji su svojom podrškom izazvali i doprineli fantastičnoj energiji zaslužnoj za odlične nastupe i plesanje. Pravi festival plesa!

Foto Kurir
Foto Kurir

"Bilo je divno učestvovati. Sve pohvale za naše plesače i veliku pomoć i podršku Ivana Mileusnica!", rekla je Marija Prelević, koja je na ovom takmičenju bila i u sastavu međunarodnog žirija.

Foto Kurir
Foto Kurir

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track