Bravo!

(KURIR TV) SRBIJA ODABRALA PREDSTAVNIKE ZA SVET: Oni su naši najbolji plesači!

Pop kultura -

Sinoć je u prepunoj Hali sportova u Lajkovcu održano zvanično državno prvenstvo Srbije u sportskom plesu, u standardnim plesovima. Organizacija prvenstva bila je u rukama Plesnog kluba "RMP Kolubara" i Plesnog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Opštine Lajkovac.

U fantastičnoj atmosferi i u rekordnoj posećenosti publike i ljubitelja plesa, Srbija je dobila nove šampione države u tri starosne kategorije: omladinskoj, starijoj omladinskoj i seniorskoj.

Pobednici ovih kategorija biće predstavnici i ambasadori naše zemlje na zvaničnim svetskim i evropskim prvenstvima tokom 2017. godine. Na takmičenju u Lajkovcu je učestvovalo 18 srpskih plesnih klubova, sa preko tri stotine takmičara, a u večernjem delu takmičenja pokazalisu se najbolji polufinalisti i finalisti. Večernji deo takmičenja zvanično je otvorio predsednik Opštine Lajkovac, gospodin Andrija Zivković.

Najbolji u omladinskoj kategoriji su:

1.mesto: Martin Radulović - Maša Radulović (pk" BEODANCE" – Beograd)

2.mesto: Aleksandar Vidović - Anastasija Pejović (pk"RITMO LATINO" - Novi Sad)

3.mesto: Kosta Đermanov - Mina Maslarić (pk"ALLEGRO" - Novi Sad)

Pobednici u starijoj omladinskoj kategoriji su:

1.mesto: Sava Andrić - Lucija Nemarnik (pk"BEODANCE" – Beograd)

2.mesto: Gavrilo Petković - Sara Jevtić (pk"RITMO LATINO" - Novi Sad)

3.mesto: Lazar Petrović - Katarina Avramović (pk"DARE TO DANCE" – Beograd)

Najbolja tri para u najstarijoj, seniorskoj kategoriji, su:

1.mesto: Jovan Ratković - Ana Dedović (pk"BEODANCE" – Beograd)

2.mesto: Norbert Drobina - Viktoria Vasas (pk"RONDA" – Sombor)

3.mesto: Aleksa Matović - Jovana Klenkovski (pk"BEODANCE" – Beograd)

Osim državnog prvenstva za ove tri kategorije sinoć je za mlađu omladinsku kategoriju održan i Kup Srbije u standardnim plesovima, a kao najbolji su ocenjeni:

Prvo mesto osvojili su Nikola Popović i Andrea Savanović (pk"AURORA" – Beograd), srebrnu medalju poneli su Đorđe Smiljanić i Bianka Roccella (pk"VRAČAR" - Beograd ), dok je bronza pripala Kosti Dragaš i Branislavi Kardaš (pk "NEO-DANCE" - Novi Sad ).

"Srbija je sinoc dokazala da ima takmicare na zavidnom nivou i kvalitetu plesanja i da ples u Srbiji, kao i njegovo kotiranje izvan granica, i te kako ima budućnost. Plesni savez Srbije je prezadovoljan organizacijom takmičenja i atmosferom u kojoj smo birali najbolje za ovu godinu. Jos jedna strana plesne istorije u Srbiji je zapisana na najlepši mogući način i u pravom sportskom duhu. Predstoji nam jos dva državna prvenstva u budućnosti, prvo je u junu mesecu i to u latinoameričkim plesovima, dok će na jesen u sklopu velikog i tradicionalnog međunarodnog takmičenja "Beodance Open" biti održan kup i državno prvenstvo u kombinacijama", izjavio je Nenad Jeftić, predsednik Plesnog saveza Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track