KURIR U DOMU BATE ŽIVOJINOVIĆA: Srce mi je puno kad su unuci oko mene!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dirljivo

KURIR U DOMU BATE ŽIVOJINOVIĆA: Srce mi je puno kad su unuci oko mene!

Pop kultura -
Legendarni Valter je ponosan kada se druži sa svojim naslednicima Dinom i Velimirom, koji mu uvek izmame osmeh

Velimiru Bati Živojinoviću ovih dana srce je puno radosti jer njegov porodični dom ispunjavaju osmesi unuka Velimira i unuke Dine, koja je došla iz Engleske, gde je završila master o organizovanom kriminalu, terorizmu i bezbednosti.

Ekipa Kurira posetila je legendarnog glumca, a na samom ulazu u njegov dom čuveni Valter nas je dočekao sa širokim osmehom na licu. Odmah smo poveli priču o nagradi koju je nedavno dobio na Festu.- Mnogo sam se obradovao toj nagradi. Ali samo ta jedna mi ne znači ništa. Želim još, malo mi je, mada, tek sam krenuo u osvajanje - šaljivo, izgovarajući reč po reč, kaže Bata dok gleda u svoje naslednike:

Dva dijamanta- Ovo su moja dva dijamanta. Srce mi je puno kada su sva moja deca oko mene. Ja sam tada srećan čovek - ponosno ističe glumac, a na njegove reči se nadovezuje ćerka Batinog sina Miljka Živojinovića, koji živi u Parizu:- Svaki put kad dođemo kod bake i deke napunim baterije sebi, ali i njemu. Prija mi kada sam u Srbiji jer se tada ne odvajam od dede. Kada nisam u Beogradu, gledamo se preko Skajpa, ali to nije to. Ništa lepše nego kada sam u dedinoj kući, kada ga dodirnem, kada pričamo i, naravno, kada baka spremi ručak - kaže Dina i pita dedu da li sme da zapali cigaretu.- Ne, ne smeš da pušiš - zapretio je glumac unuci i uzeo joj cigaretu iz ruke.- Iz poštovanja prema deki, uvek pitam da li smem da zapalim - kaže Dina i prelazi na teme koje njen deda preferira:- Volimo da pravimo selfi i da te fotografije postavljamo na Instagram. Imamo dosta pratilaca i Bata uredno odgovori jer mnogo voli da se dopisuje s ljudima. Njemu mnogo prija to što ima kontakt sa svojim poštovaocima. Reaguje lepo kad vidi srce i smajli - ističe Dina.

Raspevana LulaDok svom životnom saputniku sprema kafu, Lula pevuši.- La-la-la-la-li-la-la. Moj voljeni Bata. Moja majkica. Ljubav moja lepa. Vidite kakav nam je Bata. Naš ponos, veliki borac. Moj si ti, Žika, živote moj. Bravo ti ga, Bato moj dobri - pevuši Lula, a Bata odgovara u svom stilu.- Lula me ništa ne sluša, ali nije ni potrebno. Ni ja nju nisam slušao - kroz osmeh izusti gluma i napominje koga bi on želeo da vidi.- Voleo bih da vidim one kojih više nema. Moje prijatelje koji više nisu s nama - završava glumac.

Dobio nagradu na Festu... Bata Živojinović
Dobio nagradu na Festu... Bata Živojinović

Ponosna DinaZBOG DEDE U KAFANI NE PLAĆAM PIĆEDina nam je ispričala kakve beneficije uživa u belom svetu jer je Batina unuka:- Dok sam išla u osnovnu školu, nisam znala da mi je deda toliko poznat. Znala sam da je glumac, ali je meni to bilo kao što mi je mama zubarka. Tek sad shvatam da je oduvek bio zvezda. U inostranstvu, kada u dokumentima pročitaju Živojinović, pitaju me da li sam rod Lepoj Breni ili Bati. Kažem da mi je Bata deda i onda u klubu ne moram da platim piće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track