KUSTURICA U MEKSIKU: Film Na mliječnom putu i Emir i Zabranjeno pušenje zajedno u više od 20 zemalja
Foto: Dragan Teodorović Zeko

publika oduševljena

KUSTURICA U MEKSIKU: Film Na mliječnom putu i Emir i Zabranjeno pušenje zajedno u više od 20 zemalja

Pop kultura -

Samo što je na Londonskom filmskom festivalu prikazan njegov najnoviji film "Na mliječnom putu", i posle izuzetnih kritika u engleskoj štampi, Emir Kusturica je sa svojim orkestrom stigao u Meksiko, gde je na festivalu svetske muzike održao dva koncerta. Jedan u Metepeku, a drugi u Meksiko Sitiju.

Oduševljena publika je u oba meksička grada, zajedno sa Kustom i orkestrom, pevala refrene pesama iz njegovih filmova, poznate pesme ovog kultnog benda. Kusturica, koji je već postao počasni građanin gotovo svih većih gradova Južne Amerike, dobio je ključeve grada Metepeka!

(FOTO) PRVO PRIZNANJE EMIRU KUSTURICI U VENECIJI: Film Na Mlečnom putu osvojio Mladog zlatnog lava

Život filma "Na mliječnom putu" i nastupi benda “Emir Kusturica i The no smoking orchestra” ukrštaće se u naredna dva meseca. Već u novembru, Kusturica sa svojim bendom nastupa u Kremlju, Sankt Peterburgu i Vladivostoku, posle čega nastavlja latinoameričku turneju - Buenos Aires, Mendoza, Rosario, Montevideo, Santiago... Promocija novog albuma odvijaće se paralelno sa prikazivanjem filma “Na mliječnom putu” u više od dvadeset zemalja!!!

Novogodišnju noć, bend “Emir Kusturica i TNSO” dočekaće u Portu na centralnom gradskom trgu gde će svirati, kako je već najavljeno, pred 200.000 posetilaca!!! Bend nastavlja turneju u martu koncertima u Kini, Koreji, Japanu, Australiji i Novom Zelandu.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

(Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track