LEPA GLUMICA POBESNELA: Devojku princa Harija izbeljuju jer je Afroamerikanka
Foto: Profimedia

Nije joj prijatno

LEPA GLUMICA POBESNELA: Devojku princa Harija izbeljuju jer je Afroamerikanka

Pop kultura -

Devojka princa Harija, glumica Megan Markle, u nekoliko navrata je govorila o rasizmu s kojim se suočavala tokom života.

Najviše joj smeta što joj u fotošopu stalno uklanjaju pege, a tvrdi i da joj posvetljuju ten. Smatra da industrija zabave nameće svoje standarde lepote, koji su po njenom mišljenju nepotrebni i uvredljivi, posebno za nju koja se ponosi svojim poreklom.

Naime, majka joj je Afroamerikanka, a njena tamnija put u nekoliko navrata je izazvala reditelje da je upitaju neugodna pitanja kao na primer "Jesi li Afroamerikanka?" ili "Imaš li neko egzotično poreklo?".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Glumica je poznata po ulozi Rejčel Zejn u seriji "Suits", ali i po svom angažmanu pri Ujedinjenim nacijama, u kojima zastupa ženska prava.

Povodom međunarodnog dana žena držala je govor u Kanadi. Uz svoju glumačku karijeru, puno vremena posvećuje humanitarnom radu, a to ceni i princ Hari, koji se po uzoru na svoju majku Dajanu takođe bavi humanitarnim radom.

Za Megan rasističke uvrede nisu ništa novo. Još u osnovnoj školi tražili su od nje da se izjasni o tome da li je belkinja ili Afroamerikanka, na šta je njen otac rekao da sledeći put izabere treću opciju, kojom bi rekla da je oboje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Slično iskustvo je doživela i kada su producenti spomenute serije angažovali afroameričkog glumca da joj u seriji glumi oca. Tad se zgrozila komentarima gledalaca, koji su bili iznenađeni činjenicom da je i glumica afroameričkog porekla.

"Bljak, ona je tamne puti? Pre sam mislio da je zgodna", bio je jedan od brojnih komentara na tu temu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track